Αλ. Παπαρήγα: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για τις δηλώσεις Γιούνκερ περί διαφθοράς

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 19:37
A- A A+

Αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τη συζήτηση σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη διαφθορά στην Ελλάδα.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της εταιρείας «Αμστελ», (σ.σ. πριν τις διευκρινιστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ) σημείωσε ότι δεν έχει καμία σημασία ποιος Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα. Όπως ανέφερε, η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική διότι «θέλουν να συνδέσουν την κρίση με τη διαφθορά. Τι θα πει διαφθορά; Πρώτα - πρώτα κρίση είχαν οι ΗΠΑ, κρίση έχει η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, μπορεί κάθε χώρα να την χτύπησε η κρίση σε διαφορετική χρονική φάση, είτε εκδηλώθηκε οικονομική, είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι είχαν λαμόγια όπως στην Ελλάδα;»

Η κ. Παπαρήγα εξήγησε πως η συζήτηση αυτή είναι απροσανατολιστική και οδηγεί στο εξής: «Οι εργαζόμενοι να μην καταλάβουν τη βαθύτερη ουσία της κρίσης. Και αυτή είναι κρίση οικονομική καπιταλιστική, κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και αγκαλιάζει το σύνολο του καπιταλιστικού κόσμου σε διαφορετικές φάσεις. Και αυτή η κρίση οξύνθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς, με ό, τι γνωρίζουμε στην Ευρώπη από το 1992 και μετά με τη συνθήκη του Μάαστριχ».

Αναφερόμενη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το κόμμα της θέτει το εξής ζήτημα: «Πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά, αφού είναι εκλογές, οι ένοχοι; Δεν λέμε οι διεφθαρμένοι, οι ένοχοι. Και οι ένοχοι είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή με φρέσκια την εκλογική δύναμη - ένας χρόνος - φρέσκια την πρωτιά, θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν χάσει δυνάμεις σ’ αυτές τις εκλογές. Και το λέμε αυτό και απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Διότι ξέρετε είναι κυβέρνηση, αν δεν έχει απώλειες ένα χρόνο μετά, θα πει ευχαριστώ τον ελληνικό λαό, που είναι μεν στεναχωρημένος αλλά κατανοεί αυτή την πολιτική».

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση της ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής με τρείς υποψηφίους τους κυρίους Σγουρό και Δημαρά, για τον οποίο είπε ότι δίνει μάχη με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και συγκροτημάτων του Τύπου και με τη στήριξη της κας Μπακογιάννη, και με την ανοχή του επίσημου ΠΑΣΟΚ. Για τον κ. Μητρόπουλο η κ. Παπαρήγα είπε ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βγαίνει κατά του μνημονίου, αλλά του μνημονίου ως προϊόν της ανικανότητας και της έλλειψης εμπειρίας του Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή