Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 08:11
UPD:10:31
A- A A+

* Σήμερα θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 900 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 15 Απριλίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

* Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τίτλο «πιστοποίηση των μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις» με το οποίο συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010.

* Τη χώρα μας επισκέπτεται έως τις 15 Οκτωβρίου τριμελής αντιπροσωπεία της Ρωσίας με επικεφαλής τον γενικό στρατιωτικό εισαγγελέα και αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγο Σεργκέι Φριντίσκυ, για συνομιλίες σε θέματα στρατιωτικής δικαιοσύνης. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους θα ενημερωθούν για την ελληνική στρατιωτική δικαιοσύνη και θα συναντηθούν με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με παρουσία μελών του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσικής Ομοσπονδίας έτους 2010.

* Ενημερωτικό σεμινάριο έως τις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσομοίωσης Εθνικής Αμυνας (ΚΕΠΕΑ), για έξι στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), κατόπιν αίτησής τους και εκτός διμερούς Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2010.

* Εκτενές πρόγραμμα υποτροφιών σε φοιτητές και αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων, σε υποψηφίους διδάκτορες και σε ερευνητές μεταδιδακτορικού επιπέδου προσφέρει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέσω της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DEUTSCHER AKADEMISCHER AUSTAUSCHDIENST / DAAD) και για το ακαδημαϊκό έτος 2011/2012. Ολες οι υποτροφίες χορηγούνται υπό την προϋπόθεση ότι η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας θα εγκρίνει και θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για το έτος 2011. Λεπτομερής ενημέρωση για όλα τα είδη υποτροφιών παρέχεται στην ιστοσελίδα: www.daad.gr

* Εως το τέλος του έτους α διαρκέσει η διακοπή των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) στο τμήμα Μοναστηράκι-Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΑ προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του, προβαίνει σε διορθωτική ρύθμιση υπέρ των κατόχων των μηνιαίων καρτών αποκλειστικής χρήσης ΗΣΑΠ, ώστε αυτές να ισχύουν και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό για το τμήμα Μοναστηράκι-Ομόνοια-Αττική και για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

* Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγελος Βενιζέλος προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας Χωρών Νοτιoανατολικής Ευρώπης.

* Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εκπροσωπήσει το κόμμα στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης με θέμα : «Ηρωες : Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα», στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Ιδρυμα στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης. Μετά τις ΗΠΑ ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στην 3η Διάσκεψη της Παγκόσμιας Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων (World Union of Olympic Cities), προσκεκλημένος των Δημάρχων Πεκίνου, Guo Jinlong και Λωζάνης, Daniel Brelaz, με την ιδιότητα του ιδρυτή της Παγκόσμιας Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων και του δια βίου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

* Περιοδεία στον Δήμο Ολύμπου και τα Δημοτικά του Διαμερίσματα θα πραγματοποιήσει σήμερα η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της «Συμμαχίας υπέρ των πολιτών», Ρένα Καραλαριώτου. Το πρωΐ η κ. Καραλαριώτου θα επισκεφθεί τα Φάρσαλα με το υποψήφιο περιφερειάρχη του συνδυασμού της, Κώστα Αγοραστό. Στις 5:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Ολυμπιάδα, στις 6:15 μ.μ. στα Καλύβια, στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα την Καλλιθέα, στις 7:30 μ.μ. τον Λόφο, στις 8:15 μ.μ. την Κοκκινόγη, στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ την Δολίχη και στις 9 μ.μ. το Πύθιο.

* Συνάντηση με τον πρύτανη και τους προέδρους των Τμημάτων Πολυτεχνείου Κρήτης θα έχει το πρωΐ ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος στη συνέχει θα επισκεφθεί περιοχής του Δήμου Θερίσου. Στις 5:30 μ.μ. θα μεταβεί στο Βαμβακόπουλο (Πολιτιστικό Κέντρο), στις 6 μ.μ. στην Αγιά (Φυλακές, ταβέρνα Κρητικός), στις 6:30 μ.μ. στο Κυρτωμάδο (καφενείο Αρτσιδάκη), στις 6:45 μ.μ. στην Αγιά (Λίμνη-καφετέρια Εναυσμα), στις 7:45 μ.μ. στο Βαρύπετρο (καφενείο Κουφάκη) και στις 8:15 μ.μ. στη Λυγιδέ (καφενείο Μπόζη).

* Στις 7:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον Πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού χωριού Αχαρνών. Θα μιλήσει με τους πυροσβέστες και τον διοικητή του σταθμού. Στις 9:30 π.μ., θα επισκεφθεί το Δασαρχείο Πάρνηθας. Θα μιλήσει με τους εργαζόμενους και τον δασάρχη. Στις 12 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών (πλατεία Αγίου Βλασίου). Στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά των Μεγάρων. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στις Ανω Ασίτες θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και συγκεκριμένα έξω από τις Αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ασιτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 – 375 ή στο τηλέφωνο 6976767023, υπεύθυνος: Νικόλαος Παπαγιαννάκης.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17) συνάντηση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη με τον υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά και τον βουλευτή Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

* Στις 10 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας (Αδαμαντίου Κοραή 4, Ν. Ευκαρπία, κοντά στο τέρμα του λεωφορείου 38).

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστή Παπαϊωάννου και Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, αντιστοίχως.

* Στις 11:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος, επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

* Στις 11 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης θα επιθεωρήσει τον κάθετο άξονα Βέροιας - Νάουσας -Σκύδρας, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού Νάουσας. Στις 11:15 π.μ. θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Ανθεμίων. Στις 11:30 π.μ. θ επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Α.Σ. Νάουσας (ΑΣΕΠΟΠ). Από τις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί διαδοχικά Οινοποιείο της Νάουσας, τη Σχολή του Αριστοτέλη, το Νοσοκομείο και τη Βιβλιοθήκη Ευξείνου Λέσχης Νάουσας. Στις 2 μ.μ. θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς στο Δημαρχείο Νάουσας. Στις 2:30 μ.μ. θα βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Ττύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής και θα παρουσιάσει τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του νομού Ημαθίας. Στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Λιτόχωρο.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιεφερειάρχη Αττικής, Αλ. Π. Μητρόπουλου για την παρουσίαση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Αττικής του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία-Οχι στο Μνημόνιο». Στη συνέντευξη θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 12 το μεσημέρι εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του αεροσταθμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου της Νέας Αγιάλου στον Βόλο, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 12 το μεσημέρι στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) την πρώτη του συνέντευξη Τύπου δίνει το «Κίνημα Πολιτών». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από 90 προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ, τους Δικηγορικούς, Τεχνικούς και Ιατρικούς Συλλόγους και Επιμελητήρια, τον Επιστημονικό, Καλλιτεχνικό κόσμο και τον Τύπο μαζί με προέδρους των ανώτατων και ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, προέδρους Εμπορικών Επιμελητηρίων, Συλλόγων και Συνδέσμων του εμπορίου και της αγοράς. Στόχος του Κινήματος Πολιτών είναι να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων, να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός, οι αγρότες και οι Ελληνες παραγωγοί.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου συγγραφέα Σπύρου Χατζάρα με τίτλο: «Οι αθέατοι και οι αχυράνθρωποί τους».

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) – Λόντου 8, Αθήνα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου με θέμα: Απαλλαγή βενζινοπωλών και καταναλωτών από τον ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης», λόγω συνέχισης του διαλόγου με το υπουργείο Οικονομικών.

* Στη 1 μ.μ. σύσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αρμοδίου εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου της Διεύθυνσης Εμπορίου, Δημήτρη Ευθυμιάδη, με τους φορείς διανομής πετρελαίου θέρμανσης, και θέμα τον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης.

* Στη 1:30 μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει μαζί με τον πρόεδρο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας, Gilles Boeuf, σε συζήτηση με θέμα «Βιοποικιλότητα και Μεσόγειος».

* Στις 2 μ.μ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Πανεπιστημίου και Αμερικής 5), συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη.

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για τον σιδηροδρομικό τομέα».

* Στις 6 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.

* Στις 6:15 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Παλαιοκώμη.

* Στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων διοργανώνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 7 μ.μ. και στις 7:30 μ.μ. ο κ. Ψωμιάδης θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών και το Ροδοβίλδος αντιστοίχως και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα του κινηματογράφου.

* Στις 9 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα μαθημάτων χορού του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Τσιαμήτρο. Θ διδαχθούν παραδοσιακοί χοροί από την βλάχικη παράδοση του Ξηρολιβάδου και από όλη την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή