Νίκη για πρωτιά ψάχνει η Εθνική κόντρα σε Ισραήλ

Απόψε στο στάδιο Καραϊσκάκη (21:45, MEGA)
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 13:50
UPD:13:52
A- A A+

Στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2012 φιλοδοξεί να βρίσκεται από σήμερα τα βράδυ η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αρκεί να καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ισραήλ που θα βρει μπροστά της στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η νίκη επί της Λετονίας με 1-0 την περασμένη Παρασκευή έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους Έλληνες διεθνείς, αφού συνδυάστηκε και με καλή εμφάνιση και μια ενδεχόμενη νέα επιτυχία σίγουρα θα βάλει γερά θεμέλια αυτοπεποίθησης για της προοπτικές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος.

Παρόλα αυτά, ουκ ολίγα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική με τη λίστα των τραυματιών να αυξάνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και τις επιλογές του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού να μειώνονται συνεχώς. Πέρα από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, του οποίου η απουσία ήταν σχεδόν δεδομένη από την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δυο τέθηκαν θέλοντας και μη εκτός αποστολής. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης υπέστη κάταγμα κνήμης στο παιχνίδι με τη Λετονία και θα μείνει εκτός για έξι ολόκληρους μήνες, ενώ στο ίδιο ματς ο Βασίλης Τοροσίδης έπιασε το όριο των καρτών με μια ανόητη κίτρινη που πήρε γιατί πήγε να εκμαιεύσει πέναλτι.

Με τα νέα δεδομένα η 11αδα που θα παρατάξει ο Σάντος θα παρουσιάσει αρκετές αλλαγές προσώπων, όχι όμως και συστήματος. Το 4-3-3 θα διατηρηθεί με τον Σηφάκη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του το σύνηθες δίδυμο των Α. Παπαδόπουλου και Παπασταθόπουλου. Στα αριστερά της άμυνας ο Τζαβέλλας θα πάρει τη θέση βασικού για άλλο ένα παιχνίδι, ενώ στα αριστερά ο Βύντρα θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Τοροσίδη. Στην τριάδα των χαφ στους Κατσουράνη και Καραγκούνη θα προστεθεί ο Καφές. Τέλος στην επίθεση Νίνης και Σαμαράς θα βρίσκονται στα δυο άκρα και μοναδικός προωθημένος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Στον αντίποδα το Ισραήλ ήρθε στην Αθήνα με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και ξέροντας πως μια ενδεχόμενη νέα ήττα του θα τεθεί οριστικά εκτός τροχιάς πρόκρισης. Ο Γάλλος τεχνικός των αντιπάλων μας, Λουίς Φερνάντεζ, αμφισβητείται πλέον ανοικτά από τον Τύπο της χώρας και δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του με άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Και σα να μην του έφταναν όλα αυτά, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα χωρίς τον ηγέτη της ομάδας του, τον Γιόσι Μπεναγιούν της Τσέλσι, που είναι τραυματίας και τον τιμωρημένο Μπεν Χαΐμ.

Αν επιλέξει το σύνηθες γιΆ αυτόν 4-4-2 η 11αδα του Ισραήλ θα αποτελείται από τον Αουάτ κάτω από τα δοκάρια, τους Μποντάρβ και Νταγιάν στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Κεϊνάν και Τ. Κοέν στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Α. Κοέν, Βερμούτ, Ρεφαέλοφ και Νάχτο, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστεί το δίδυμο των Σέχτερ και Μπάρντα.

Σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου για το ματς ελπίζουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ, προκειμένου το Καραϊσκάκη να μην παρουσιάσει ξανά τη μισοάδεια εικόνα των παιχνιδιών με Γεωργία και Λετονία.

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις