Συνάντηση Κ. Παπούλια - προέδρου Κοινοβουλίου Αρμενίας

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 13:50
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

A- A A+

«Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου υπέστησαν την ίδια καταστροφή από τις τουρκικές ορδές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Αρμενίας Χοβίκ Αμπραχαμιάν.

«Λυπάμαι που η Τουρκία μέχρι και σήμερα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη, όπως έκανε ο Βίλι Μπραντ στη Βαρσοβία για τις καταστροφές που υπέστη η Πολωνία από το ναζισμό», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ομάδα Μινσκ για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τόνισε ότι η χώρα μας θα αναγνωρίσει ό,τι προκύψει από τις συνομιλίες. «Ελπίζω σε μια δίκαιη λύση ενός μεγάλου εθνικού προβλήματος για σας», τόνισε

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης με συγκίνηση στους Αρμένιους που φοιτούν σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές, ενώ μίλησε για την αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει η Ελλάδα στην Αρμενία, αλλά και στη στήριξη που της παρέχει ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Αμπραχαμιάν συμφώνησε ότι οι ελληνοαρμενικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και επισήμανε το περιθώριο ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων, καθώς, όπως είπε, «οι πολιτικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλότερο σημείο από ό,τι οι οικονομικές».

Τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Αρμενίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή