Επί ξυρού ακμής οι σχέσεις ΝΔ - Κων. Μητσοτάκη

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:56
UPD:18:06
A- A A+

Σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι σχέσεις της Ρηγίλλης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού, με τις οποίες χαρακτήριζε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «λαϊκιστή».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του κ. Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος, ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά υποστήριξε πως αυτό που προτείνει είναι αδύνατο. «Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οξεία ήταν η κριτική του κ. Μητσοτάκη και για την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Κώστας Καραμανλής τον απογοήτευσε πλήρως, αφού –όπως υποστήριξε- «το ήξερε και αυτός όπως το ήξεραν όλοι ότι ο τόπος πήγαινε για χρεοκοπία» και ότι «ήταν μια περίοδος στην οποία μπορούσε να φέρει τα πράγματα σε καλύτερη κατάσταση και δεν το έκανε».

Οι τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη δυναμίτισαν περαιτέρω την ατμόσφαιρα ανάμεσα στον ίδιο και τη ΝΔ, που έσπευσε με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της να καυτηριάσει τη στάση του πρώην Πρωθυπουργού.

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...», απάντησε η Ρηγίλλης.

Σκληρή ήταν και η γλώσσα που χρησιμοποίησε κατά του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Γιάννης Μανώλης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να ταράξει τα νερά και να αποστρέψει το ενδιαφέρον από το θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τις δηλώσεις Γιούνκερ.

«Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κ. Μανώλης και πρόσθεσε: «όταν χθες το κύριο θέμα σε όλα τα δελτία θα έπρεπε να είναι - και σήμερα - αυτό που έγινε με τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όταν το κύριο θέμα θα ήταν ότι η κοινωνία μας δεν αντέχει τα μέτρα τα κυβερνητικά και τα μέτρα του Μνημονίου, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ημέρα, την ώρα και τάραξε τα νερά».

Αναφορικά δε με τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Μανώλης σχολίασε ότι είναι γνωστό ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πετύχει ο κ. Σαμαράς και να γίνει πρωθυπουργός». «Βεβαίως», συμπλήρωσε, «επειδή έχει ξαναπροβλέψει για τον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, να σας θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, άρα θα τον διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς και θα γίνει πρωθυπουργός και μάλιστα σύντομα».

Επισήμανε δε ότι η κριτική στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή είναι όψιμη λέγοντας: «Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε απογοητευθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, έχει απογοητευθεί κυρίως από τον τρόπο που λειτούργησε η κα Μπακογιάννη και είχε ένα λόγο παραπάνω να της τα πει και να φωνάξει τότε. Τώρα, εκ των υστέρων, μπορεί να λέει ό,τι θέλει».

Αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του πατέρα του πήρε την Τρίτη και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον πατέρα μου δεν συμφωνούμε σε όλα, δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ «Σκάι» απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι λαϊκιστής.

«Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα… ¶λλο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, άλλο η Ντόρα Μπακογιάννη, άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε πάντως άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης στα όσα υποστήριξε ο πατέρας του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στο κόμμα που πρόκειται να δημιουργήσει η κ. Μπακογιάννη και ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία.

Ντ. Μπακογιάννη: Καταγεγραμμένο το ποιοι έβλαψαν τη ΝΔ

Eπίθεση εναντίον της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την πλευρά της η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απάντηση της ΝΔ, στην τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ντ. Μπακογιάννη: Καταγεγραμμένο το ποιοι έβλαψαν τη Ν.Δ.

Ντ. Μπακογιάννη: Καταγεγραμμένο το ποιοι έβλαψαν τη Ν.Δ.

«Τέτοιοι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουν προσφέρει, ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά από το Ηράκλειο Κρήτης.

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου», η ανεξάρτητη βουλευτής απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, λέγοντας επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

Τέλος, ερωτηθείς εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με το χαρακτηρισμό που προσέδωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Σαμαρά, ο Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τις δικές του απόψεις, έχει κριθεί και κρίνεται από την πολιτική ιστορία και ότι η κυβέρνηση έχει τις δικές της απόψεις για τη στάση της ΝΔ.

Γ. Καρατζαφέρης: Τραχύς ο Κ. Μητσοτάκης, αναιδής ο Αντ. Σαμαράς

«Ο κύριος Μητσοτάκης ήταν τραχύς… Ο κύριος Σαμαράς ήταν αναιδής… Μέχρι πότε αλήθεια η παράταξη θα πληρώνει το “γινάτι” των δύο πλευρών;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Γ. Καρατζαφέρης: Τραχύς ο Κ. Μητσοτάκης, αναιδής ο Α. Σαμαράς

Γ. Καρατζαφέρης: Τραχύς ο Κ. Μητσοτάκης, αναιδής ο Α. Σαμαράς

«Εγώ αν ήμουν στην θέση του κ. Σαμαρά, μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, θα καλούσα το πρωί, τον κ. Μητσοτάκη για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στην Ρηγίλλης. Ερχόταν δεν ερχόταν θα ήμουν ο κερδισμένος», πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή