ΝΔ: Όχι στην επιμήκυνση των δανείων αν κρύβονται νέα μέτρα

«Να ζητήσει συγγνώμη ο Γ. Παπακωνσταντίνου»
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 15:04
UPD:16:08
A- A A+

Κατά της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας τάσσεται η ΝΔ, αν πίσω από αυτή κρύβονται νέα μέτρα και ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε πως αν πρόκειται για διευκόλυνση πληρωμών, τότε η παράταση του χρόνου αποπληρωμής είναι θετική.

Π. Παναγιωτόπουλος: Μεγάλη προχειρότητα και ανευθυνότητα από την κυβέρνηση

Π. Παναγιωτόπουλος: Μεγάλη προχειρότητα και ανευθυνότητα από την κυβέρνηση

«Επιβεβαιώνεται όμως» πρόσθεσε ότι «η πρόβλεψη του Αντώνη Σαμαρά ότι το Μνημόνιο δεν μας βγάζει πέρα ήταν σωστή» και επανέλαβε της θέση της ΝΔ πως ο Πρωθυπουργός δεν διαπραγματεύτηκε τους σκληρούς όρους του Μνημονίου, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση, όπως σημείωσε.

Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση που πυροδότησαν οι επίμαχες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις πρωθυπουργικές αναφορές περί διαφθοράς. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί πως ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είχε αναφέρει πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου, τον κατηγόρησε ότι είχε επιλέξει για πολλούς μήνες την τακτική της δυσφήμησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των spreads και τη μετατροπή του προβλήματος του χρέους σε τεράστιο πρόβλημα δανεισμού της χώρας.

«Αυτά τα γνώριζε ο πρωθυπουργός και παρ' όλα αυτά άφησε τον υπουργό Οικονομικών να δυσφημήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή» συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ζητώντας και από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγγνώμη.

«Αντί να ζητούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγγνώμη, το καλύτερο θα είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και γι’ αυτά που έκαναν ως κυβέρνηση -και είναι απόλυτα συνυπεύθυνος ο κ. Σαμαράς- αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνουν και τώρα ως αντιπολίτευση», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ασκησε επίσης έντονη κριτική στον κ. Σαμαρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε τη ΝΔ να αυξάνει το θράσος της».

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ακόμα ότι «εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους, υποτίθεται, την αντιμνημονιακή πολιτική, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτική στήριξη στις επιλογές τους, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή