Κατά κύματα η εκκίνηση του φετινού 28ο Κλασικού Μαραθωνίου

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 17:23
A- A A+

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απΆ όλο τον κόσμο, που αναμένεται να φθάσουν τις 12.500, στο φετινό 28ο Κλασικό Μαραθώνιο στις 31 Οκτωβρίου είχε ως αποτέλεσμα η οργανωτική επιτροπή να αποφασίσει να μην υπάρξει μία, αλλά επτά διαδοχικές εκκινήσεις.

Οι αθλητές θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις επιδόσεις τους έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να είναι δίκαιος ο αγώνας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στην πρώτη εκκίνηση μέρος θα πάρουν 350 αθλητές, οι οποίοι θα είναι οι κορυφαίοι ξένοι, αυτοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του ΣΕΓΑ και όσοι συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα του 2010. Στη δεύτερη εκκίνηση θα τρέξουν οι 1.000 με τις κατατακτήριο καλύτερες επιδόσεις, ενώ στις υπόλοιπες πέντε θα μπαίνουν ανά 2.200 οι αθλητές και πάλι βάσει των επιδόσεων που έχουν δηλώσει. Στην τελευταία εκκίνηση θα ενταχθούν και οι αθλητές του δυναμικού βαδίσματος.

Οι 12.500 φετινές συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αν συγκριθούν με τις 4.500 περσινές, όμως αυτή η αύξηση έχει να κάνει με τη συμπλήρωση 2.5000 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, η οποία θεωρείται η αφορμή θέσπισης των Μαραθωνίων σε όλο τον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις