Κριτική ΚΚΕ για παραλείψεις στην προετοιμασία των εκλογών

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 18:14
A- A A+

Για «απαράδεκτη κατάσταση» που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών, κάνει λόγο το ΚΚΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, δεν εφαρμόζεται από τις ΔΟΥ η απόφαση του Υπ. Εσωτερικών που καθόριζε τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και τη διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ από τους συνδυασμούς.

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών για να υπάρξει λύση», αναφέρει μεταξύ άλλων το κομμουνιστικό κόμμα ενώ προσθέτει ότι παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, τόσο στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, όσο και στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Παρασκευή στις 8 Οκτωβρίου 2010, δεν εκδόθηκε η περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχουν γίνει σε εγκυκλίους και αποφάσεις.

Επισημαίνει ακόμη ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν έδωσε σε ευρεία δημοσιότητα τις αλλαγές που έγιναν στις σημαντικές ημερομηνίες λήξης των μεταδημοτεύσεων και της τελευταίας ημερομηνίας κατάθεσης των συνδυασμών.

«Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή