Σάντος: «Η νίκη αφιερωμένη στον Τζιόλη»

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 00:54
A- A A+

Στον Αλέξανδρο Τζιόλη, που θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για έξι μήνες μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Λετονία, θέλησε να αφιερώσει ο Φερνάντο Σάντος εκ μέρους όλων των Ελλήνων διεθνών τη νίκη της Εθνικής με 2-1 επί του Ισραήλ.

«Θα θέλαμε εξ ονόματος όλης της ομάδας να αφιερώσουμε τη νίκη στον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις από μακριά το παιχνίδι της ομάδας σου», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Κατά τ' άλλα ο Σάντος εμφανίστηκε ικανοποιημένος κυρίως για το αποτέλεσμα, αν και δεν παρέλειψε να σημειώσει τα λάθη των παικτών του και παραδεχθεί πως είναι αρκετοί οι τομείς στους οποίους η Εθνική μπορεί να βελτιωθεί.

«Ήταν σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά δεν μπήκαμε καλά. Κάναμε στην αρχή κάποια λάθη. Στη συνέχει βελτιωθήκαμε όμως, ελέγξαμε τον ρυθμό και εκμεταλλευτήκαμε τα μειονεκτήματα του Ισραήλ. Έτσι καταφέραμε και προηγηθήκαμε. Όσο περνούσε ο καιρός στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε να οπισθοχωρούμε και να κάνουμε κάποια αχρείαστα λάθη. Το Ισραήλ διαθέτει και τρεις-τέσσερις γρήγορους ποδοσφαιριστές που μας δημιούργησαν πρόβλημα. Δεχθήκαμε κάπου εκεί την ισοφάριση σε μια στιγμή αδράνειας, όμως δείξαμε πως έχουμε μέταλλο και μπορέσαμε να βρεθούμε ξανά μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια μπορεί να μη καταφέραμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ και λογικό ήταν να υπάρξει πίεση από το Ισραήλ, όμως αντέξαμε και στο τέλος νομίζω πως πήραμε μια δύσκολη νίκη», ήταν το γενικό του σχόλιο για το παιχνίδι.

Αναφορικά με τις αδυναμίες των παικτών του, δήλωσε: «Έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε ακόμη. Υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να διορθωθούν. Και έχουμε και αρκετούς νέους παίκτες που θα πρέπει να βρούμε χημεία μαζί τους

Ένα κομμάτι που δεν ήμασταν καλοί σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λετονία ήταν το τρανζίσιον, Σήμερα σε κάποιες φορές υπερβάλαμε σε κάποιες ατομικές ενέργειες. Θέλαμε να πάρουμε τη μπάλα, να την κρατήσουμε. Θεωρώ πως είναι ένας παράγοντας στον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε. Όσες φορές καταφέραμε να παίξουμε σωστά με 3-4 παίκτες, μπορέσαμε να βγάλουμε ευκαιρία».

Όσο για τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν ως βασικός στη δεύτερή του μόλις εμφάνιση με την Εθνική εξαιτίας του γρήγορου τραυματισμού του Σωτήρη Νίνη, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι 'κοιμήθηκα' ήρεμος όταν τον έβαλα. Γιατί αυτός που έχει ταλέντο, το έχει. Και εκτός από ταλέντο έχει και χαρακτήρα. Κάτι σπάνιο για την ηλικία του. Από κει και πέρα το είπαμε και στον ίδιο να συνεχίσει να έχει το κεφάλι και τα πόδια του στο έδαφος. Δεν είναι ακόμα μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά μπορεί να γίνει γιατί έχει όλα τα προσόντα».

Λουίς Φερνάντεζ: «Δεν αξίζαμε την ήττα»

Υπονοούμε για τη διαιτησία άφησε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ, Λουίς Φερνάντεζ, ο οποίο δέχεται τη σκληρή κριτική του Τύπου τη χώρας, κάτι που φάνηκε και από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

«Όσοι είδαν τις φάσεις ας κρίνουν. Εγώ πάντως λέω πως οι παίκτες μου δεν άξιζαν αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε και συνέχισε να αμύνεται των επιλογών του σε σχετική ερώτηση Ισραηλινών συναδέλφων.

«Δεν είδατε απόψε βελτίωση επειδή χάσαμε. Εγώ όμως είδα. Ελάτε την άλλη βδομάδα στα γραφεία της ομοσπονδίας να τα αναλύσουμε. Λυπάμαι για το ότι κάποιοι γιουχάισαν τον ύμνο του Ισραήλ. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και δεν τα παρατάω εύκολα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις