Μάριο Σεπουλβέντα: Ήμουν μαζί με το Θεό και το διάβολο

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 12:16
UPD:15:48

«Είμαι τόσο χαρούμενος» δήλωσε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο Μάριο Σεπουλβέντα, ο δεύτερος από τους Χιλιανούς μεταλλωρύχους που ανελκύθηκαν στην επιφάνεια με τη σωστική κάψουλα.

A- A A+

Συγκινητικές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν αμέσως μόλις βγήκαν στην επιφάνεια οι πρώτοι διασωθέντες από το ορυχείο Σαν Χοσέ της Χιλής, μετά από 67 ημέρες εγκλωβισμού τους στα έγκατα της Γης.

«Είμαι τόσο χαρούμενος» δήλωσε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο Μάριο Σεπουλβέντα, ο δεύτερος από τους Χιλιανούς μεταλλωρύχους που ανελκύθηκαν στην επιφάνεια με τη σωστική κάψουλα.

Μόλις βγήκε στην επιφάνεια, ο Σεπουλβέντα άρχισε να λέει αστεία και να επευφημεί τη Χιλή. Καθώς μεταφερόταν με φορείο για ιατρικό έλεγχο γύρισε στη γυναίκα του και τη ρώτησε: «Τι κάνει ο σκύλος;». Αργότερα, καθισμένος πλάι στα μέλη της οικογένειάς του ζήτησε βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη Χιλή. «Τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν όπως είναι. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν», επισήμανε ο μεταλλωρύχος.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, η πίστη του στο Θεό ήταν αυτή που του έδωσε τη δύναμη να αντέξει, καθώς και η βεβαιότητά του ότι θα διασωθεί. «Ήμουν μαζί με το Θεό και το διάβολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα αγαπημένα πρόσωπα που τον περίμεναν ήταν και η μητέρα του, η οποία δυσκολευόταν να μιλήσει λόγω της συγκίνησης, καθώς και ο αδερφός του, Χοσέ Σεπουλβέντα. «Είμαστε χαρούμενη και ευτυχείς. Αγκαλιαζόμαστε και κλαίμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο τέταρτος κατά σειρά διασωθείς, ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι, αφού φίλησε τη γυναίκα του που τον περίμενε στην επιφάνεια, φώναξε «Ευχαριστώ Χιλή», ενώ αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται να δεχθεί επίσκεψη από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πάει τόσος καιρός που έχουμε να τον δούμε», δήλωσε στον χιλιανό τηλεοπτικό σταθμό ο Αλφόνσο Αβάλος, πατέρας του πρώτου διασωθέντος, Φλορένσιο Αβάλος. «Είμαι πολύ περήφανος για αυτόν. Δόξα τω Θεώ που βγήκε και φαίνεται καλά», συμπλήρωσε ανακουφισμένος.

Στα γόνατα πέφτει ο 63χρονος Μάριο Γκόμες, ο βετεράνος της ομάδας που είναι ο ένατος στη σειρά της διασωθέντων, προκειμένου να προσευχηθεί και να ευχαριστήσει το Θεό για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του. «Επέστρεψα στη ζωή» δήλωσε συγκινημένος.

«Ο Θεός μου έδωσε ένα μάθημα ζωής» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο ¶λεξ Βέγκα, ο δέκατος μεταλλωρύχος που ανελκύθηκε σώος στην επιφάνεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή