Π. Δούκας: Αρκετές οι αστοχίες στην υπόθεση Βατοπεδίου

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 12:31
A- A A+

«Υπόθεση με αρκετές αστοχίες» χαρακτήρισε το ζήτημα της Μονής Βατοπεδίου ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι χωρίς στοιχεία παρέπεμψε στην Προανακριτική Επιτροπή και επιδιώκει να καταδικάσει πέντε πρώην υπουργούς.

«Πρόκειται περί αθλιότητας», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ο κ. Δούκας και τόνισε ότι αφενός δεν έχει βρεθεί μαύρο πολιτικό χρήμα και δεν προκύπτει από μελέτη ζημία του Δημοσίου και αφετέρου δεν υπήρξε μάρτυρας που να κατέθεσε ότι υπουργός επικοινώνησε μαζί του και του είπε «κάνε αυτό ή κάνε τα στραβά μάτια υπέρ της μονής».

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιος φταίει για την κρίση, αλλά και για τις επίμαχες δηλώσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο πρώην υφυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα υποφέρει από λαϊκισμό, αφού διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν παρασυρθεί από αυτόν.

¶σκησε ακόμη κριτική και στην κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας πως δεν αξιοποίησε τη «λευκή επιταγή» για μεγάλες αλλαγές, που είχε στα χέρια της. «Χάσαμε την ευκαιρία να φέρουμε τα πράγματα στα ίσα τους. Πάντα υπήρχε ένας λόγος να μην κάνουμε αυτό που έπρεπε», ανέφερε.

¶φησε τέλος αιχμές κατά πρώην υπουργών της ΝΔ, που –όπως υποστήριξε- κρίνουν την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς όμως να κρίνουν τον εαυτό τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή