Στο Προσκήνιο ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 13:44

A- A A+

Ο Τομ Ρίπλεϊ, ο αινιγματικός ήρωας του αριστουργήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ, μάς προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του στο θέατρο Προσκήνιο από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο. Το δικό του είναι να αλλάζει ταυτότητες, ο Τομ Ρίπλεϊ είναι μια προσωπικότητα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Είναι εγκλωβισμένος σε μια προβληματική ζωή και μαγεύεται από τη λάμψη και την έντονη προσωπικότητα του Ντίκυ. Τον θεοποιεί και θέλει να πάρει τη θέση του. «Τώρα δεν ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι, γιατί είμαι… όμως ότι κι αν γίνω ίσως κρατήσει μια μέρα, ίσως κρατήσει μια ώρα ή στο τέλος μια ολόκληρη ζωή» μονολογεί. Ο φόβος δεν υπάρχει για τον Ρίπλεϊ, τον θεωρεί τροχοπέδη στη εξέλιξη. Όμως τα γεγονότα σιγά – σιγά τον πνίγουν. Θέλει να ξεφύγει, να τα μαζέψει όλα σε ένα μπαούλο και να τα πετάξει στη θάλασσα, στο νερό που καθαρίζει τα πάντα, εκτός από τις προσωπικές του Ερινύες.

Η θεατρική μεταφορά είναι της Φίλις Νέιτζι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και απόδοση -διασκευή Δημήτρη Γιώτη. Με τους Δημήτρη Γιώτη, Βίκυ Μαραγκάκη, Στέλιο Κρητικό, Περικλή Μοσχολιδάκη, Μάκη Αρβανιτάκη, Δήμητρα Ζέρβα, Μαρία Εγγλεζάκη, Στέφανο Κακαβούλη.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στο θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, τηλ. 210 8252242

Προτεινόμενα για εσάς