Διάλυση του σιδηροδρόμου καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 16:03
A- A A+

«Εγκλημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου, επισκεπτόμενος στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα τον σταθμό του ΟΣΕ.

«Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, περιγράφει με σαφήνεια την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στην πραγματικότητα δηλαδή την διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου στη χωρά μας», δήλωσε κατά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο σταθμό, ενώ έκανε λόγο για απαξίωση ενός οικολογικού μέσου, που –όπως υποστήριξε- μπορεί να μειώσει τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα μας.

«Παρά το γεγονός ότι, μπορεί να είναι φθηνό μέσο μετακίνησης για τους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, διαλύεται διότι κάποιοι κέρδιζαν όλο το προηγούμενο διάστημα και πρέπει και τώρα να επωφεληθούν παίρνοντας τα φιλέτα και καταχρεώνοντας το ελληνικό δημόσιο», πρόσθεσε.

«Διαπράττουν έγκλημα διότι καταστρέφουν όλες τις υποδομές που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, υποδομές που υπήρχαν από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα», τόνισε και χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΣΕ «αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και του δημόσιου συμφέροντος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή