Στα άκρα η σύγκρουση ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΥΠΕΣ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 11:42
A- A A+

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΠΟΕ-ΟΤΑ - υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης που δικαιούνται οι δημοτικοί υπάλληλοι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ηγεσία του ΥΠΕΣ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των εργαζομένων το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου από τη λειτουργία των δημαρχείων και των κοινοτικών καταστημάτων, τα οποία είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν ανοιχτά με σκοπό την προετοιμασία των εκλογών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την ποινικοποίηση των αγώνων της, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο σημείο στις 2.00 μ.μ.

Τριμερή συνάντηση ΥΠΕΣ - ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΚΕ, αντί της «λύσης» των δικαστηρίων, «κάτι που πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους μας με μεγάλη φειδώ», προτείνει, προκειμένου να δωθεί εξωδικαστική διέξοδος στο πρόβλημα, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η ρήξη της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και την μετέπειτα εφαρμογή του Καλλικράτη αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι οι εργαζόμενοι στους Δήμους», συμπληρώνει.

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού» και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη της στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Η Κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων επέλεξε το δρόμο της αδιαλλαξίας και της σύγκρουσης, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν στους πολίτες και την κοινωνία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διεκδικούν την επίλυση χρόνιων και δίκαιων αιτημάτων τους, επιτείνει τα αδιέξοδα αντί να προωθεί λύσεις», συμπληρώνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή