Αλ. Παπαρήγα: Σφυγμομέτρηση οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 13:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

A- A A+

«Σφυγμομέτρηση» για το αν ο λαός είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τα χειρότερα χαρακτήρισε η γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα τις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Εχουμε απέναντί μας την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και το ίδιο θα έλεγα αν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναιρεί το 100% των κατακτήσεων των εργαζομένων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Α. Παπαρήγα: Σφυγμομέτρηση οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Α. Παπαρήγα: Σφυγμομέτρηση οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφερόμενη στη ΝΔ τόνισε πως είναι ψεύτικη η αντίθεσή της στο Μνημόνιο και στην ουσία κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν παίρνει πιο τολμηρά μέτρα. «Τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονται ποιος θα πάρει πιο αντιλαϊκά μέτρα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ το ερώτημα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, που θέτει η κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, ήδη έχουν χρεοκοπήσει οι Ελληνες.

Συνέστησε δε στους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή από τις εκλογές του Νοεμβρίου, επειδή είναι «κουφέτο» για το σύστημα.

Η κ. Παπαρήγα άσκησε επίσης κριτική στους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής κ.κ. Γιάννη Δημαρά και Αλέξη Μητρόπουλο, τονίζοντας ότι δεν κάνουν ουσιαστική αντιπαράθεση στην πολιτική του Μνημονίου, ενώ για όσους υποψήφιους διαφοροποιούνται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ επισήμανε ότι στον β΄γύρο θα συγκεντρώσουν τις ψήφους πάλι στα δύο μεγάλα κόμματα.

Μήνυμα στήριξης στους συμβασιούχους του υπ. Πολιτισμού

Η γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε τέλος την υποστήριξή της στον αγώνα των συμβασιούχων ΥΠΠΟΤ που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την επέμβαση της Αστυνομίας.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να αγωνίζονται εκεί που βρίσκονται. Οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν καμιά βλάβη στο μνημείο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας πως η Ακρόπολη έχει συμβολισμό και πως εκτός από την αρχαία υπάρχει και η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Το μεσημέρι η γ.γ. του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στο Κιλκίς και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή