Συγχαρητήρια Κ.Παπούλια στους εργαζομένους της ΕΛΜΙΝ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 15:55
A- A A+

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν σήμερα οι εργαζόμενοι στη μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ, Ελένη Κοντόρη, Δημήτριος Τσικερδής, Λουκάς Κώτσου και Μιχαήλ Στράνη, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος.

Στη συνάντηση παρέστη και η πρέσβης της Χιλής Carmen Patricia Ibanez Soto, η οποία πριν από μερικές εβδομάδες έλαβε επιστολή συμπαράστασης των μεταλλωρύχων της ΕΛΜΙΝ. Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση φιλοξενίας στους Χιλιανούς συναδέλφους τους και τις οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης ο Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη την κ. Ιμπανέζ Σότο για τον επιτυχή απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων, αλλά και του Ελληνες συναδέλφους τους για την ηθική στήριξη που τους παρείχαν.

«Το μόνο που κάναμε ήταν να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων της εταιρείας μας. Ήταν υποχρέωσή μας», απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΜΙΝ Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος και πρόσθεσε: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε αυτούς που δουλεύουν και παράγουν πλούτο και κρατούν το ηθικό τους πάντα πολύ ψηλά. Να ξέρετε ότι οι δικοί μας εργαζόμενοι δουλεύουν σε παρόμοιες συνθήκες με αυτές που παρακολουθήσαμε όλοι αυτές τις μέρες. Και είμαστε περήφανοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με τον τρόπο που τη δείξαμε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας προσέξατε».

«Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και πολύ σημαντικό αυτό που κάνατε. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι που υπέφεραν εκεί ήταν πράγματι άξιοι κάθε υποστήριξης και χαιρόμαστε όλοι που οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Χιλής πέτυχαν να τους βγάλουν πάλι στη ζωή και στο φως», δήλωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή