Στο πλευρό τον συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 16:12
A- A A+

Στάση Εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλε για την Παρασκευή ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων «σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους συναδέλφους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και καταδικάζοντας την ωμή χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής σε ένα χώρο σύμβολο πολιτισμού».

Παράλληλα, θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ή όπου αλλού αποφασίσει η συνέλευσή τους.

Στη σχετική του ανακοίνωση σημειώνει πως οι έκτακτοι αρχαιολόγοι απαιτούν:

• Κατάργηση του «24μήνου» (άρθρα 5 και 6 του Π.Δ. Παυλόπουλου) που δεν επιτρέπουν την εργασία πέρα των 24 μηνών, ακυρώνοντας ουσιαστικά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

• Τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, όχι μόνο από τους ιδιώτες αλλά και από το κράτος. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου όσων πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

• Τήρηση της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Να ολοκληρώνονται όλα τα στάδια της έρευνας (συντήρηση, καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση των ευρημάτων) και όχι μόνο η ανασκαφή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή