Γ. Πεταλωτής: Δε θα αφήσουμε να βεβηλωθεί η εικόνα της χώρας

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 17:02
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η βεβήλωση της εικόνας της χώρας έδωσε με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Ακρόπολη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ άφησε σαφείς αιχμές περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων εκ μέρους των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.

«Το μνημείο της Ακρόπολης θα πρέπει να το προστατέψουμε και ως πολιτεία και ως κοινωνία. Δεν μπορούμε να βλέπουμε να βάζουν 30 εργαζόμενοι λουκέτο και να την κρατούν κλειστή για να πετύχουν κάποιες εργασιακές τους απαιτήσεις, που σε μεγάλο βαθμό είναι και αδικαιολόγητες», διαμήνυσε ο κ. Πεταλωτής.

Πρόκειται, συνέχισε, για περίπου 30 συμβασιούχους που διεκδικούν να συνεχιστούν οι συμβάσεις τους και να μονιμοποιηθούν, «πράγμα που δεν γίνεται πλέον στο δημόσιο τομέα και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν εξαιρέσεις».

Τόνισε ακόμη ότι ήδη έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους να ξεκινήσει από το υπουργείο Πολιτισμού πολύ σύντομα, εφόσον υπάρχουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις ενέργειες των συμβασιούχων αδικαιολόγητες, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Πολιτισμού. «Αυτή η κυβέρνηση βρήκε λύση σε μια κατάσταση που και στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν ζημιογόνος, όταν η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με υπουργό τον κ. Σαμαρά έβαζε αφειδώς και με γνωστά κριτήρια και με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργείται αυτό το ζήτημα».

Ερωτηθείς εάν αυτοί οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν επί υπουργίας του κ. Σαμαρά, ο κ. Πεταλωτής είπε αφενός ότι υπάρχουν πολλοί που προσελήφθησαν επί υπουργίας του κ. Σαμαρά και, αφετέρου, ότι «δεν μπορούμε να διακρίνουμε αυτούς τους εργαζόμενους». «Πάντως η τακτική που ακολουθούν για να προβάλουν τα αιτήματά τους είναι καταδικαστέα και δεν δικαιολογείται και σε σχέση με τα αιτήματά τους και κυρίως με το αποτέλεσμα που επιφέρουν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά δε με το ποιοι υποκινούν τις κινητοποιήσεις, ανέφερε ότι «όσοι ζούμε στην κοινωνία αυτή γνωρίζουμε ότι κάποιες κινητοποιήσεις γίνονται για άλλους λόγους έξω από εργασιακές απαιτήσεις» και ότι «όσοι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις είναι και στην κρίση του λαού».

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν χρειάζεται να απαντήσει συγκεκριμένα, διότι «γνωρίζουμε όλοι ποιοι επιλέγουν τακτικές που δεν είναι συμβατές με τους γνωστούς τρόπους προάσπισης εργασιακών δικαιωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή