Χ. Κλίντον: Σημαντικός ο ρόλος της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 21:06
A- A A+

Η Ευρώπη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

«Η αντίληψη σύμφωνα με την οποία η ΕΕ δεν ασκεί καμία επιρροή είναι λανθασμένη», ανέφερε η κ. Κλίντον σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον στο BBC.

Σημείωσε ακόμη ότι «η ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής, οι σχέσεις της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο, η προώθηση της ιδέας ότι η λύση των δύο κρατών είναι προς το συμφέρον του παλαιστινιακού λαού, είναι μια τεράστια συνεισφορά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

«Έχουμε διαφορετικούς ρόλους στη Μέση Ανατολή», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Αστον, παραδεχόμενη ότι οι Αμερικανοί είναι επικεφαλής στις προσπάθειες που γίνονται για να οδηγηθούν τα δυο μέρη στις διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δημοσιογράφος του BBC αναφέρθηκε επίσης στην κριτική του κ. Μπερνάρ Κουσνέρ σε βάρος της κ. Αστον, την οποία ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί για ένα ασήμαντο ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Η ανάλυση μιας εξωτερικής πολιτικής όπου πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι είναι πραγματικά ξεπερασμένη», δήλωσε η κ. Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή