Π. Γερουλάνος: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός της Ακρόπολης

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 23:19
A- A A+

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τον αποκλεισμό της Ακρόπολης από «λίγους εργαζόμενους», επισημαίνοντας ότι θεωρεί ότι «το μνημείο πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει ανοιχτό».

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν επανειλημμένως από τον εισαγγελέα για το παράνομο της πράξης τους, ενώ η αστυνομία επενέβη και άνοιξε το χώρο μόνο μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση των διαδηλωτών να συμμορφωθούν, όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε ότι το θέμα των συμβασιούχων έχει απασχολήσει την κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό, η οποία «αναγνώρισε κάποια από τα δίκαιά τους», προσθέτοντας επίσης ότι στο πλαίσιο της «δίκαιης αντιμετώπισης» των συμβασιούχων έχει ήδη αποφασιστεί και ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Πρόσθεσε πως ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί θετικά και στο αίτημα για άρση του περιορισμού του 24μηνου στις συμβάσεις, αλλά ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο, καθώς μελετάται το κόστος μιας τέτοιας απόφασης για τη Πολιτεία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και ότι έχει αποφασιστεί οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή