Γ. Παπανδρέου: Στόχος η επαναφορά του ανέργου στην αγορά εργασίας

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 11:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

«Δεν αρκεί η προστασία του ανέργου, στόχος μας είναι να φέρουμε τον άνεργο στην ενεργή αγορά εργασίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία και συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης.

«Η οικονομία αργοπέθαινε στο μοντέλο το οποίο υπήρχε, δεν μπορεί να στηριχθεί στις δημόσιες προσλήψεις», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις νέες τεχνολογίες».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Α. Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη των ανέργων

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη των ανέργων

Όπως είπε μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των ανέργων και για το λόγο αυτόν εξετάζεται η αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Όμως, τόνισε πως παράλληλα «πρέπει να πάμε σε νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μία επανάσταση στο δημόσιο, στην παιδία, στην εξωστρέφεια, στα κλειστά φέουδα και προνόμια, στην πρόνοια».

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ακόμα πως άλλο μέλημα της κυβέρνησης είναι να φέρει επενδύσεις στη χώρα και αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Κίνας και του Κατάρ, είπε πως «αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε».

Αλ. Παπαρήγα: Οι άνεργοι να προστατεύονται 100%

Λαμβάνοντας το λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κατά την απάντησή του δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.

«Ή θα καταργήσετε την ανεργία ή όσο υπάρχει ανεργία θα πρέπει οι άνεργοι να προστατεύονται 100%», δήλωσε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Ή θα καταργήσετε την ανεργία ή όσο υπάρχει ανεργία θα πρέπει οι άνεργοι να προστατεύονται 100%», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε ακόμα πως επιχειρήσεις κλείνουν ή περιορίζουν τη δραστηριότητά τους ή μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό γιατί εκεί μπορούν να έχουν περισσότερα κέρδη.

Τέλος, κατακρίνοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι χρειάζεται νέο μοντέλο ανάπτυξης που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες, διερωτήθηκε: «Γιατί μας αντιπαραθέτετε τις νέες τεχνολογίες; Από πού κι ως πού η κτηνοτροφία και η κλωστουφαντουργία είναι ξεπερασμένη;»

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως αν δεν αλλάξει το αναπτυξιακό πρότυπο όλα τα μέτρα που λαμβάνονται «θα έχουν κοντά ποδάρια».

«Θέλουμε να πάμε σε ένα μοντέλο που επενδύει στην ποιότητα της εργασίας και όχι στη φθηνή εργασία, δίνουμε τη μάχη της επανάστασης και θέλουμε να συμβάλλετε προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε από την αντιπολίτευση να υπάρξει μια γενικευμένη συζήτηση για το ζήτημα της ανεργίας.

Απευθυνόμενος στην κ. Παπαρήγα τόνισε ωστόσο πως «όλα αυτά χρειάζονται σύνεση και συγκαταβατικότητα». «Σας καλώ και σας εγκαλώ ή θα προχωρήσουμε τη χώρα μας σ μια αναμόρφωση ή κάποιοι θα συνεχίσουν να βλέπουν τη χώρα να βουλιάζει», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή