Στα χαρακώματα κυβέρνηση - ΠΟΕ ΟΤΑ

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 11:49
UPD:12:26
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Παράνομη κήρυξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει για τις 16 και 17 Οκτωβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία διαμηνύει πως -παρά τη δικαστική απόφαση, η αποχή δεν θα ανασταλεί.

Υπενθυμίζεται πως η ηγεσία του ΥΠΕΣ προσέφυγε την Τετάρτη στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των εργαζομένων το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου από τη λειτουργία των δημαρχείων και των κοινοτικών καταστημάτων, τα οποία είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν ανοιχτά με σκοπό την προετοιμασία των εκλογών.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους αντιδρούν στη μείωση του εκλογικού τους επιδόματος και καταγγέλλουν ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Δεν κάνει πίσω η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μετά την εξέλιξη αυτή η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε ότι η προκηρυχθείσα κινητοποίηση δεν θα ανασταλεί και κάλεσε όλους τους εργαζομένους των Ο.Τ.Α. να την ενισχύσου με την περιφρούρηση των χώρων (δημοτολόγια κλπ).

Μάλιστα τη Δευτέρα όλοι οι σύλλογοι μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συγκαλέσουν έκτακτες γ.σ., προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την Τρίτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή για να εισηγηθεί τη συνέχισή τους.

«Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά και ενωτικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή