ΛΑΟΣ: Στόχος η υπέρβαση του ποσοστού των εθνικών εκλογών

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 15:39

Την υπέρβαση του ποσοστού που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2009 θέτει ως στόχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης.

A- A A+

Την υπέρβαση του ποσοστού που έλαβε στις εθνικές εκλογές του 2009 θέτει ως στόχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ο πήχυς που θα κρίνει το πρόσημο του αποτελέσματος των εκλογών του Νοεμβρίου είναι το αποτέλεσμα που έλαβε πανελλαδικά το κόμμα του τον Οκτώβριο του 2009, δηλαδή το 5,63%.

Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται επειδή στις προηγούμενες εκλογές του 2006, ο ΛΑΟΣ κατέβασε δικό του υποψήφιο μόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα στήριξε υποψηφίους άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητους και ως εκ τούτου δεν κατέγραψε ένα ενδεικτικό ποσοστό.

«Κάθε κόμμα καλείται να συγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών με το ανάλογο και αντίστοιχο της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας. Εμείς τις προηγούμενες εκλογές κατεβήκαμε μόνο στη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου έχουμε τις εθνικές εκλογές ως σύγκριση. ¶ρα το μόνο συγκρίσιμο στοιχείο θα είναι κατά πόσο θα είμαστε παραπάνω από το αποτέλεσμα των εκλογών από το 5,63%», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την πλευρά της παράταξης στην περιφέρεια Αττικής. Όπως είχε σημειώσει ο κ. Καρατζαφέρης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο πήχυς για τον βουλευτή του κόμματος είναι το ποσοστό που κατέγραψε ο ίδιος ως υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών το 2002, δηλαδή το 13,60%, όταν συγκέντρωσε 223.531 ψήφους.

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη στάση του ΛΑΟΣ στο δεύτερο γύρο, ο πρόεδρος του κόμματος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και αναφέρει σε συνεργάτες του, ότι θα σταθμίσει τα πράγματα και θα αποφασίσει, χωρίς να βιαστεί, το τι θα πράξει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή