Αντ. Σαμαράς: Να κατέβουμε όλοι στο λαό

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010 12:57
UPD:17:12

A- A A+

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ξέρει ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. «Δεν είμαστε μόνο ψήφος εναντίον του Μνημονίου. Είμαστε ψήφος υπέρ της Ανάπτυξης», διεμήνυσε και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να κατέβουν στο λαό. Νέα προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό.

H χώρα περνάει σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες. Η κρίση είναι πολύπλευρη. Δεν είναι μόνο κρίση οικονομική. Δεν είναι μόνο κρίση πολιτική. Είναι κρίση ολόκληρης της κοινωνίας - μία κοινωνία που στρέφεται όλο και περισσότερο εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, επεσήμανε ο κ. Σαμάρας.

«Προσπάθησαν να την πείσουν ότι ήταν "μονόδρομος". Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ξέρει ότι δεν ήταν μονόδρομος. Προσπάθησαν να την πείσουν ότι για όλα "φταίει", τάχα, η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία αναγνωρίζει ότι ήταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος, κοινό σε όλη την Ευρώπη, σε πρόβλημα δανεισμού μοναδικό στην Ευρώπη», υποστήριξε.

Όμως, όπως υπογράμμισε, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε τους τελευταίους μήνες, να ανατρέψει ένα προς ένα όλους τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ, να σταθεί στο πλευρό του λαού που απορρίπτει το Μνημόνιο και να δείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, μία διαφορετική διέξοδος από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί απελπισία, παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν σώζουν την Οικονομία. Τη διαλύουν. Και αφήνοντας πίσω τους ερείπια, δεν θα βρουν από πουθενά να εισπράξουν και δεν θα πείσουν κανένα, ότι έτσι μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους», πρόσθεσε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κάνει μια βόλτα στην αγορά για να δει από μόνος του πόσο άσχημη είναι η κατάσταση.

Μετά τη βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου, μας είχαν για "τελειωμένους", μας είχαν για "γονατισμένους" και "διαλυμένους", αλλά τώρα μας βλέπουν όρθιους απέναντί τους, πιο ενωμένους από ποτέ, συνέχισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς, εκτιμώντας πως η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει και στηρίζει το λαό. «Οι πάντες συνομολογούν ότι ανεβαίνουμε συνεχώς... Σε μας στρέφεται ξανά ο λαός, που εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ, προδομένος, απογοητευμένος, οργισμένος και αηδιασμένος», υποστήριξε, για να εξαπολύσει στη συνέχεια νέα προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό:

«Ποτέ άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός δεν διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό. Οι Πρωθυπουργοί είναι για να εκπροσωπούν τη χώρα τους, για να την κυβερνούν, για να την υπερασπίζονται και για να τη διαφημίζουν. Όχι για να τη διασύρουν, όχι για να την αντιμετωπίζουν ως "ουδέτεροι τρίτοι"».

«Αν η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, Τότε αυτοί που εξελέγησαν από τους Έλληνες και εκπροσωπούν την Ελλάδα, τι ακριβώς είναι; Αν η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, αυτοί που ομολογούν ότι "μαζί τα φάγανε", τι ακριβώς είναι;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ας μάθει το ΠΑΣΟΚ, ότι όλοι οι Έλληνες δεν είναι διεφθαρμένοι. Αυτό θίγει το φιλότιμο του Έλληνα».

Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το χαρακτηρισμό ότι ο κ. Παπανδρέου διασύρει τη χώρα και το κόμμα του εξαιρώντας την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη από την Εξεταστική για την οικονομία και δεσμεύθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τα ψάξει όλα και θα τα φέρει όλα στο φώς.

«Μας λένε ότι προτείνουμε τάχα "ανέφικτα πράγματα", αλλά ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που υπέγραψαν πριν πέντε μήνες ένα Μνημόνιο, που τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν μπορούν να τηρήσουν», υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως μαζί με την αποπληρωμή των δανείων θα επιμηκυνθεί και το Μνημόνιο, το οποίο δεν θα κρατήσει μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά θα ξεπεράσει τα επτά.

Μήνυμα στα στελέχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ εισπράττει τη μια "δυσάρεστη έκπληξη" μετά την άλλη: «Μια εκλογική αναμέτρηση που τη θεωρούσαν "περίπατο" μέχρι πριν ένα-δύο μήνες, γίνεται τώρα ένα "θρίλερ" γι' αυτούς. Τώρα συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος έχει στραφεί εναντίον τους».

«Δεν περίμεναν όμως, ούτε όλα όσα συνέβησαν στη Νέα Δημοκρατία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ούτε ότι θα άλλαζα τόσα πολλά στο μεταξύ», τόνισε, διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως ακομα και αν περισσεύουν κι άλλα, θα τα αλλάξει και αυτά μετά τις εκλογές.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, δεν αρκεί η διογκούμενη λαϊκή δυσφορία κατά του ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει και η ΝΔ να εμπνέυσει το λαό, να εξηγήσει στον κόσμο για ποιο λόγο να την εμπιστευθεί, όταν κι εκείνη -όπως παραδέχθηκε- τον απογοητεύσε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κατέβουν στο λαό: «Εγώ ήδη το κάνω. Περιμένω να το κάνει ο καθένας σας και η καθεμιά σας.Τώρα, στην τελική ευθεία, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Τώρα, πρέπει να βρεθούμε στο δρόμο όλοι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και στο ίδιο ύφος τόνισε:

«Εμείς δεν είμαστε μόνο ψήφος "εναντίον". Είμαστε και ψήφος "υπέρ". Δεν είμαστε μόνο ψήφος εναντίον του Μνημονίου. Είμαστε ψήφος υπέρ της Ανάπτυξης».

«Το κόμμα κινείται ήδη με "νεύρο" και "ανακλαστικά"», εκτίμησε ο κ. Σαμαράς, «αλλά μια εκλογική μάχη δεν διεξάγεται μόνο με ωραία λόγια κι επιτυχημένα "επικοινωνιακά τεχνάσματα", κερδίζεται με φυσική και συνεχή παρουσία μέσα στην κοινωνία». «Μια εκλογική μάχη δεν την κερδίζουν μόνο τα "επιτελεία", την κερδίζουν, πάνω απ' όλα οι μαχητές της πρώτης γραμμής. Εκεί βρίσκομαι ήδη εγώ. Εκεί σας θέλω όλους», ήταν το μήνυμά του προς τα στελέχη του κόμματος

«Το ΠΑΣΟΚ φοβάται αυτή τη στιγμή. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επαληθεύσουμε τους χειρότερους φόβους τους. Ετοιμάζουν τα χειρότερα μετά τις εκλογές. Ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν γνώμη», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γ.Πεταλωτής: Ψεύτικο το δίλημμα Σαμαρά περί μνημονίου

Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να εγκλωβίσει τους Έλληνες πολίτες σε ένα ψεύτικο δίλημμα περί μνημονίου ή μη, αλλά και να σπιλώσει τον αγώνα της χώρας για την ανόρθωση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό, παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1883100 .

ΛΑ.Ο.Σ: το κόμμα του πτώχευσε τους Έλληνες και την Ελλάδα

«Η πολιτική αγοραφοβία του κ. Σαμαρά τον οδηγεί στην απομόνωση και στην ουτοπία», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ..

«Όσο και να κραυγάζει, το κόμμα του πτώχευσε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα επαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν μετά τη λαίλαπα των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή