Το ΥΠΕΞ για τις απειλές επιθέσεων στις διπλωματικές αποστολές

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 14:15
A- A A+

Διευκρινίσεις για τις απειλές επιθέσεων εναντίον ελληνικών διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό, έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όπως έκανε γνωστό, την περασμένη Τετάρτη 13/10, άγνωστος τηλεφώνησε, δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί ιρανική οργάνωση, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος ¶ντζελες και απείλησε με επιθέσεις κατά προσωπικού και κτηρίων των ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό, εφόσον δεν ικανοποιείτο το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε ορισμένους Ιρανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Το περιστατικό τέθηκε άμεσα υπόψη των αρμοδίων επιτόπιων αρχών, οι οποίες έλαβαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις ελληνικές αποστολές στις ΗΠΑ.

Συγχρόνως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την έκδοση εγκυκλίου προς όλες τις αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας του υπουργείου να μεριμνήσουν, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες τοπικές Αρχές, για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου προστασίας και να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Το θέμα παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή