Π.Παναγιωτόπουλος: Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης οι υποψήφιοι της ΝΔ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 14:43
A- A A+

Να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της κάλπης κάλεσε τους πολίτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ άφησε ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αν το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου την ευνοήσει.

«Τα πράγματα δείχνουν ότι άλλες εκλογές δεν έχουμε κοντά. Από τη στιγμή λοιπόν που η λήξη της θητείας της κυβέρνησης είναι τρία χρόνια περίπου μετά τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου, καλό είναι όλοι οι συμπολίτες μας να συναισθανθούν και να κατανοήσουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία να σταλεί το μήνυμα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real ο κ. Παναγιωτόπουλος, καλώντας ακόμα και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, «που βλέπουν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά, να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνει η δημοκρατία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υποψηφίους που στηρίζει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδεχόμενο να μην έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι εκτός από την αντιμνημονιακή ψήφο πρέπει να υπάρχει και το μήνυμα της εναλλακτικής λύσης στη διακυβέρνηση.

«Όλες οι δημοσκοπήσεις -ανέφερε- δείχνουν ότι ένα ποσοστό πάνω από το 60% του ελληνικού λαού πλέον έχει πειστεί ότι το Μνημόνιο δεν μας βγάζει πέρα. Θεωρώ ότι, καθώς θα προσεγγίζουμε την κάλπη, οι συμπολίτες μας θα αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί μία ψήφος κατά του Μνημονίου, πρέπει να υπάρξει και το δεύτερο βήμα. Απορρίπτοντας αυτή την πολιτική της κυβέρνησης που μας οδήγησε εδώ στα αδιέξοδα, θα πρέπει να υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα για το δια ταύτα, τι πρέπει να γίνει. Ε, αυτό το δεύτερο βήμα το δίνει η ΝΔ και οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ», επισήμανε και συνέχισε:

«Σε αυτές τις τρεις κρίσιμες εβδομάδες θεωρώ ότι οι πολίτες μας θα ζυγίσουν, πριν ψηφίσουν, ποιοι υποψήφιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι, πέραν της πρώτης ενέργειας, δηλαδή της καταψήφισης και της απόρριψης του Μνημονίου, θα τους δηλώσουν και τη δυνατότητα μια εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης».

Αναφορικά δε με τη γραμμή που ακολουθεί η Ρηγίλλης στην οικονομία, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «δεν πρόκειται λοιπόν να παρασύρει τον τόπο ούτε σε περιπέτειες, ούτε σε ακρότητες, ούτε σε ανευθυνότητες».

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Τι λέει λοιπόν ο Σαμαράς; Λέει ότι, όπως πάμε έτσι, η κατάσταση του ελλείμματος ανατροφοδοτείται, γι’ αυτό διακρίνει το έλλειμμα σε διαρθρωτικό και κυκλικό. Η ΝΔ λέει, επειδή το κράτος έχει συνέχεια, από τη στιγμή που αύριο το πρωί γίνουμε εξουσία θα σεβαστούμε απολύτως τις υπογραφές της χώρας, αλλά θα δρομολογήσουμε μια διαφορετική πολιτική, αυτό που ονομάζει ο Σαμαράς αναπτυξιακό μίγμα, ώστε να μην ανατροφοδοτεί η πολιτική μας το έλλειμμα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν μιλάει για νέο Μνημόνιο, αλλά για έξοδο από το Μνημόνιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή