Δ. Δρούτσας: Σειρά επαφών με την ισραηλινή πολιτική ηγεσία

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 17:14
UPD:17:15

Συναντήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, σε κλίμα ιδιαίτερα θετικής προδιάθεσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Στη φωτογραφία με τον ισραηλινό ομόλογό του, Αβ.Λίμπερμαν.

A- A A+

Συναντήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ πραγματοποίησε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, σε κλίμα ιδιαίτερα θετικής προδιάθεσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου συμφωνήθηκε η σύγκληση κοινού υπουργικού συμβουλίου, με σύνθεση ανάλογη του θέματος της διμερούς συνεργασίας, που θα έχει, κατά περίπτωση, επιλεγεί. Παράλληλα, στο πλαίσιο επαφών του με τον ομόλογό του Αβ.Λίμπερμαν, τον υπουργό ¶μυνας Έ. Μπάρακ, αλλά και την αρχηγό της αντιπολίτευσης (του κεντροαριστερού κόμματος Καντίμα) Τζίπι Λίβνι, συζητήθηκε αναλυτικά το Μεσανατολικό - στο πλέγμα των σχέσεων που διαμορφώνεται ανάμεσα στο Ιράν, τη Συρία, τον Λίβανο και το Ισραήλ και που επηρεάζει τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Το γεγονός ότι σε σύντομο διάστημα μετά από την ανταλλαγή επισκέψεων των πρωθυπουργών των δύο χωρών, ακολούθησε η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, αλλά κι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στο Ισραήλ, επισημάνθηκε από την ισραηλινή ηγεσία, ως δηλωτικό της πολιτικής βούλησης της Ελλάδας για την άμεση παραγωγή αποτελεσμάτων.

Στις επαφές του ο υπουργός Εξωτερικών εξέτασε με τους συνομιλητές του τη μεθόδευση στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων - τόσο μέσω της προώθησης τακτικών διαβουλεύσεων, όσο και μέσω της άσκησης ενός διαρκούς συντονισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή