Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 08:25
UPD:13:23
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης η σημερινή και Παγκόσμια Ημέρα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

* Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, σήμερα σε όλη τη χώρα.

* Σήμερα η ΕΡΤ ΑΕ θα δημοσιοποιήσει την προκήρυξη για την πλήρωση 272 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Οι θέσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη σε προσωπικό τόσο των κεντρικών, όσο και των περιφερειακών υπηρεσιών. Τα πλήρη κείμενα των προκηρύξεων με τα παραρτήματά τους, η αναλυτική περιγραφή των θέσεων εργασίας και των προσόντων που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, θα βρίσκονται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ www.ert.gr Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο ηλεκτρονικά, από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, στην οποία θα παραπέμπει η ηλεκτρονική ανάρτηση της προκήρυξης στην ανωτέρω διαδικτυακή διεύθυνση. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη για την πλήρωση και των υπολοίπων θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ στο τηλέφωνο 210 7407070 τις ώρες 08:00-15:00.

* Από σήμερα έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 100 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2010-2011. Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα εκπροσωπήσει σήμερα στις εκδηλώσεις για την 183η επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίονου στην Πύλο της Μεσσηνίας ο γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

* Εως την Τρίτη 2 Νοεμβρίου προσωρινή απαγόρευση στάθμευσης παντός οχήματος εκατέρωθεν της οδού Αλ.Υψηλάντου μεταξύ των οδών Γεροκωστοπούλου και Πατρέως, στην Πάτρα, μπροστά από το κτίριο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που βρίσκεται επί της οδού Αλ.Υψηλάντου αρ. 174 και σε μήκος περίπου 20 μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν εργασίες κατεδάφισης.

* Στις 8 π.μ. στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα επί της οδού Τριών Ιεραρχών 84, η απομάκρυνση αυθαίρετης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

* Στις 9 π.μ. έως τις 12:15 μ.μ η πρώτη ημέρα της τριήμερης διασχολικής δράσης «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον», σήμερα, αύριο και στις 22 Οκτωβρίου για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, με τη συμμετοχή σχολείων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου "Μαθαίνω για τα δάση" από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτ. Εκπαίδευσης Αθηνών, που συνδιοργανώνουν η διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, υπό την αιγίδα της UNESCO.

* Στις 9 π.μ. η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ. Στις 10:30 π.μ. θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει η ΠΟΕΣΥ, μαζί με τους δημοσιογράφους των δημοτικών ΜΜΕ της Αττικής, με θέμα: «η αναγκαιότητα ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Στις 6 μ.μ. η κ. Πορτάλιου θα επισκεφθεί στο Νέο Κόσμο την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και θα συναντηθεί με εργαζομένους.

* Στις 10 π.μ. στο στρατόπεδο «ΣΑΚΕΤΤΑ Α» στον Βύρωνα η τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών νοσηλευτικής της 60ής Σειράς. Από τη Σχολή αποφοιτούν 36 νέοι αξιωματικοί νοσηλευτές, εννέα άνδρες και 27 γυναίκες, οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: 17 στο Στρατό Ξηράς, πέντε στο Πολεμικό Ναυτικό και 14 στην Πολεμική Αεροπορία.

* Στις 10 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων θα απομακρυνθούν δύο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

* Στις 10:30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας επί τη Λεωφόρου Καλυβίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις του Δήμου Καλυβίων, των Κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας καθώς και φορέων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, με αίτημα την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση.

* Στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής η κεντρική εκδήλωση της ΕΛΑΣ για τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας, Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός, Μανώλης Οθωνας. Την ημερησία διάταξη θα αναγνώσει ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της διημερίδας με τίτλο: "Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου". Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και αρχική επιμόρφωση των εκπαιδευτών αγγλικής γλώσσας, ώστε να εφαρμοστεί το «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Αγγλικής σε Πρώϊμη Παιδική Ηλικία» (ΠΕΑΠ). Η διημερίδα - υπό την εποπτεία του ειδικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοντογιάννη - εντάσσεται στο πλαίσιο της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας από τις πρώτες τάξεις στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.

* Στις 11 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας (Γυμναστηρίου 2Α, δίπλα στο Γυμνάστιο Τριανδρίας).

* Στις 11:30 στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Καραΐσκου 111, συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοικητική επιτροπή του ΒΕΠ.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο κέντρο των Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης θα συνοδεύεται από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αδωνι Γεωργιάδη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχης που θα στηρίξει το κόμμα του.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος για τον πολιτικό σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Πολιτισμού του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

* Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, σε συγκέντρωση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στις 7 μ.μ. στο Νυχτερινό Λύκειο Κορυδαλλού.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» συνέντευξη Τύπου, με θέματα: α) Ενημέρωση για τα συμβάντα του τελευταίου 14μήνου, το ρόλο της γραφειοκρατίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς και τις αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία του Νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" (διαδικασία για management, ευρύτερες συνεργασίες κ.α.). β) Η θέση και η προοπτική του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη σημερινή συγκυρία, στους τομείς της Υγείας και της εν γένει κοινωνικής προσφοράς.

* Στη 1 μ.μ. στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) παρουσίαση από τον διευθυντή ΔΑΑ, ταξίαρχο Ιωάννη Δικόπουλο στοιχείων για τις συλλήψεις ατόμων μετά από έρευνες σε συνδέσμους φιλάθλων.

* Στη 1μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της ΠΑΣΚ Τελωνειακών.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Καταστήματος Ηρακλείου Κρήτης, συνεδριάζει εκτάκτως η Νομαρχιακή Επιτροπή Τεχνικών Υποδομών και Πολεοδομίας της Νομαρχίας.

* Στη 1 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΒΘΕ) για την παρουσίαση του έργου «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

* Στη 1 μ.μ. στο γραφείο του νομάρχη Κοζάνης, συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης. Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στην Κλεισούρα (Κέντρο Νεότητας), στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα στον Κορησό (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου), στις 7:30 μ.μ. στο Μαυροχώρο (Στέκι Νεοελαίας), στις 8:15 μ.μ. στο Δασπηλιό (Καφενείο Μιχαλόπουλου), και στις 8:30 μ.μ. συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο στο «Hotel Diamond» στην πόλη Μανιάκοι (Καστοριά).

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton», στην Κοπεγχάγη, ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη στο 2ο συνέδριο του Economist για τη Βιωσιμότητα-Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη», με θέμα: "How are countries in south-east Europe tackling climate change? What still needs to be done?"

* Στις 3 μ.μ. στην πλατεία Λουδοβίκου στον Πειραιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και πορεία προς τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

* Στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» στην Κοπεγχάγη, ομιλία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, στο 2ο συνέδριο του Economist για την αειφόρο ανάπτυξη, με κεντρικό θέμα την πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη (The green agenda after Copenhagen).

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει το συντονιστικό της Αγροτικής Τράπεζας.

* Στις 4 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αρνισσα.

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Επισημόνων-Γεωλόγοι.

* Στις 6 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων & Αντιγόνης), ημερίδα με θέμα: «Γνωρίζοντας το παιδί που μεγαλώνει» διοργανώνει ο Δήμος και το Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής. Ο Δήμος Χαλανδρίου και το ΣΚΕΠΙ, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής έχουν δημιουργήσει Παιδοψυχιατρικό - Μαθησιακών Δυσκολιών Τμήμα, το οποίο λειτουργεί από το 2002 και είναι στελεχωμένο από ψυχολόγους, ειδικούς εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτή και μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί σε αυτό πάνω από 800 οικογένειες. Στόχος, είναι η παροχή στον πληθυσμό του Δήμου Χαλανδρίου υπηρεσίες με σκοπό τη ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων. Αυτή είναι η τέταρτη ημερίδα που διοργανώνεται γι αυτό τον σκοπό και το παρόν θα δώσουν έγκριτοι παιδοψυχίατροι και Ψυχολόγοι που θα μιλήσουν στους παρευρισκόμενους, λύνοντας τους κάθε απορία.

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Εδεσσα και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος».

* Στις 6 μ.μ. στο Amfissaeum Hotel, συνέντευξη Τύπου του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λάρισας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, εν όψει ατοδιοικητικών εκλογών της 7 ης Νοεμβρίου. Στις 6:30 μ.μ. σύσκεψη με κομματικά στελέχη σε διευρυμένη της ΝΟΔΕ. Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Δελφών, Νικολάου Φουσέκη. Στις 8 μ.μ επίσκεψη στο εκλογιό κέντρο του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου.

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Caravel» (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της γραμματέως της, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

* Στις 7 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση στο Λαύριο, στο παλιό Μηχανουργείο. Θα χαιρετίσουν: ο Κώστας Πόγκας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Παμφίλης Απόστολος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

* Στις 7 μ.μ. περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη, στο 7ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Πειραιά. Θα συμμετέχει ο περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρούπας.

* Στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός), μέλους του Enterprise Europe Network, εκδήλωση με θέμα: «Τι μας επιφυλλάσει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο». Το θέμα θα αναπτύξει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Καπελέρης Ιωάννης.

* Στις 7 μ.μ. στο κατάστημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πρέβεζας (Σπηλιάδου 8) συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε σειρά θεμάτων.

* Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28) ημερίδα με θέμα: «Παιδική διατροφή-Οραση & Προηγμένη τεχνολογία-Πρόληψη οπτικών προβλημάτων-Χαρούμενοι μαθητές Ευτυχισμένοι γονείς», διοργανώνει το ΚΕΦΟ-ΜΕΡΙΜΝΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ του Δήμου Περάματος.

* Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέωςν Κωνσταντίνας Σάνδαλη με τίτλο: «Αγγελοι με γαληνεύουν» από τις εκδόσεις Ιωλκός.

* Στις 7:30 μ.μ. εγκαινιάζετα στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93) η ομαδική έκθεση καλλιτεχνών αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Λίμα με τίτλο Σύγχρονο Πανόραμα των Εικαστικών Τεχνών του Περού. Η έκθεση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας και τη Δημοτική Πινακοθήκη με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Περού στην Ελλάδα και του Επίτιμου Προξενείου του Περού στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στις εκθέσεις του β' εξαμήνου 2010 της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από το Περού. Μια διαδρομή στο έργο καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές, τάσεις και τεχνοτροπίες, που ζουν και δημιουργούν στο Περού. Διαφορετικές οπτικές και προσεγγίσεις, τις οποίες συνδέει η περουβιανή ταυτότητα και προέλευση. Μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες, την εποχή και το εικαστικό τους ύφος, οι καλλιτέχνες γίνονται μάρτυρες και μας καθιστούν κοινωνούς των μεταλλάξεων που υφίσταται το σύγχρονο Περού.

* Στις 9 μ.μ. στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV-100 debate των υποψήφιων περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

* Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ από την τηλεόραση της ΝΕΤ ο ποδοσφαιρικός αγώνας Παναθηναϊκός-Ρούμπιν Καζάν, στο πλαίσιο του Champions League.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή