Αλ. Παπαρήγα: Απάτη μεγατόνων τα μέτρα κατά της ανεργίας

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 14:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

A- A A+

Την πρόβλεψη ότι πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στο άμεσο μέλλον έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά «ψέματα και απάτη» τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Κατά τη διάρκειας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πέραμα, η κ. Παπαρήγα έκανε γνωστή την πρόθεσή του ΚΚΕ να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία του δίνει η Eurostast όσον αφορά στη χώρα μας, τονίζοντας ότι οι εκθέσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη «ούτε την κρυφή ανεργία, ούτε τους απασχολήσιμους που αυξάνονται συνεχώς».

Α. Παπαρήγα: Σημασία δεν έχει ποιος καταψήφισε αλλά γιατί καταψήφισε το Μνημόνιο

Α. Παπαρήγα: Σημασία δεν έχει ποιος καταψήφισε αλλά γιατί καταψήφισε το Μνημόνιο

«Η πάλη για την εξάλειψη της ανεργίας αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόβλημα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να οργανωθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης και προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

¶σκησε δε δριμεία κριτική στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι πρόκειται «για απάτη και ψέμα μεγατόνων από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι τα 2,6 δισ. που δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός ότι θα διατεθούν για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας θα πάνε στον σκληρό πυρήνα των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι στους μικρούς και τους επαγγελματίες. «Θα είναι φαγοπότι των επιχειρηματιών», είπε και πρόσθεσε ότι, «άλλα έλεγαν και πριν τις εκλογές του 2009 και αμέσως μετά απέλυσαν χιλιάδες που εργάζονταν με τα προγράμματα stage».

Αναφερόμενη δε στο επίδομα ανεργίας, σημείωσε ότι ουσιαστικά μετατρέπεται σε φιλανθρωπία, ενώ υποστήριξε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό που θα πρέπει να συγκρίνουμε είναι πόσο κάτω θα είναι το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων και πόσο πάνω θα είναι το ποσοστό των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επανέλαβε μάλιστα την άποψη ότι «ψήνονται μετεκλογικά σενάρια», ενώ αναφέρθηκε στον «προξενητή Καρατζαφέρη», αλλά και στους «αριστερούτσικους» που επιδιώκουν συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Τα σενάρια συνεργασίας, σημείωσε, προέρχονται από το γεγονός ότι δεν μπρούν να κουμαντάρουν όπως παλιά το λαό και βάζουν αναχώματα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του αντικαπιταλιστικού κινήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή