ΛΑΟΣ: Κυβέρνηση - εμίρηδες ναυάγησαν τον Αστακό

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 15:43

A- A A+

«Κυβέρνηση και Εμίρηδες του Κατάρ "ναυάγησαν" στον Αστακό, επιβεβαιώνοντας πλήρως τον υποψήφιος Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος κατά τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο είχε δηλώσει προφητικά ότι "από τα επενδυόμενα δισ., μόνο το 5% θα βάλλουν οι ¶ραβες και τα υπόλοιπα τα ζητούν ως δάνειο από τις στεγνωμένες από ρευστό Ελληνικές τράπεζες».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Ο υπ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος τόνισε ότι «η πλήρης αποτυχία της… οικονομικής διπλωματίας και ο τερματισμός μιας επένδυσης άνω των 3,5 δισ. που εξαγγέλθηκε πομπωδώς από την κυβέρνηση, οφείλεται στον κακό σχεδιασμό, στην πρεμούρα κάποιων να δείξουν ότι έρχονται οι ¶ραβες και θα σώσουν την Ελλάδα με τις επενδύσεις τους».

Πρόσθεσε πως κομβικό σημείο ήταν οι έντονες αντιδράσεις άλλων χωρών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και που αν γινόταν η επένδυση θα ήταν χαμένες. Διευκρίνισε πως προ ημερών, Ιταλοί αλλά και στελέχη της EXXON που έχουν μονάδα με την Edison στην Ιταλία διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν ισότιμη πρόσβαση στο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο LPG το οποίο είναι φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Έλεγαν δηλαδή ότι δεν μπορεί αυτοί να πουλάνε ρεύμα ακριβότερο επειδή κάποια χώρα, η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση θα μπορεί να πουλάει φθηνότερα, λόγω της αποκλειστικότητας του LPG, το οποίο σημειωτέον, δεν το θέλει κανείς επειδή είναι πράγματι επικίνδυνο.

«Για το ναυάγιο, επίσης, ετέθη θέμα πού θα πωλείται το ρεύμα που θα παραγόταν στον Αστακό. Δεν είχαν βρεθεί δηλαδή εκ των προτέρων αγορές. Υπήρχε μια πρόβλεψη για τη μεταφορά τουλάχιστον του 70% του ρεύματος στην Ιταλία, αλλά και αυτό ήταν στον αέρα» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή