Ανδ. Μακρυπίδης: Υπονόμευση του fast track η ακύρωση επένδυσης στον Αστακό

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 14:23
A- A A+

Για υπονόμευση της προσπάθειας για το fast track στις επενδύσεις έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης, σχολιάζοντας τη ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μακρυπίδης, η υπαναχώρηση της συγκεκριμένης επένδυσης έχει ένα διπλό μήνυμα, και από άποψη πολιτικής αλλά και σαν συμβολισμός, «σε μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας και ο πρωθυπουργός να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις, μέσα από την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που φέρνει κ. Παμπούκης για το fast track». «Βλέπουμε ότι αυτή η προσπάθεια εν τη γενέσει της υπονομεύεται. Δεν λεω με πρόθεση», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης.

Αναγνώρισε μάλιστα ότι υπήρξαν και λανθασμένοι χειρισμοί σημειώνοντας ότι «υπήρχε λάθος στον σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και πάνω από όλα υπήρχε έλλειψη συντονισμού των υπουργών, και των επαφών και ενεργειών, καθώς και πρωτοβουλιών».

Στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων για την προώθηση της ανάπτυξης, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Όλη αυτή η υπόθεση, η ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορεί να γίνει από ένα Υπουργείο ή έναν άνθρωπο. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία», υπογράμμισε και παραδέχθηκε πως επικοινωνιακά η ματαίωση της επένδυσης έχει προκαλέσει απογοήτευση. «Το επικοινωνιακό, με έχει στενοχωρήσει πιο πολύ, καθώς επρόκειτο για μια σημαντική επένδυση σε μια περιοχή που την χρειάζεται, και γιατί προκάλεσε μια απογοήτευση που δεν χρειάζεται σήμερα ο ελληνικός λαός», σημείωσε.

Διευκρίνισε πάντως ότι η καταρινή πλευρά δεν έχει καταστεί αναξιόπιστη, γιατί ενημέρωσε ότι αποσύρεται από την κοινοπραξία, επειδή δεν υπήρξε συμφωνία με το εταιρικό σχήμα.

«Εάν σε αυτό φταίει η Καταρινή πλευρά ή οι ελληνικές επιχειρήσεις, αυτό είναι το πρώτο που θα έπρεπε να κοιτάξει κανείς για να ξέρεις αν χαρακτηρίζεις αναξιόπιστους τους partners», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι τα πάντα σε μια ιδιωτική επένδυση είναι ένας αστάθμητος παράγων. «Είναι σαφές το τι έφταιξε. Η εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι ζητήθηκαν πάρα πολύ χαμηλές τιμές για την παραγωγή του αερίου, τις οποίες οι Καταρινοί δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν», εξήγησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή