Γ. Πεταλωτής: Υπάρχει μέλλον στη συνεργασία με το Κατάρ

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 17:51
A- A A+

Υπάρχει μέλλον στη συνεργασία με το Κατάρ, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με την ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει σε μια επένδυση που ματαιώθηκε.

O κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι «το κράτος έκανε με το παραπάνω αυτό που έπρεπε να κάνει, από εκεί και πέρα οι εταιρείες έχουν τα εσωτερικά τους, τα ρίσκα τους και ακολουθούν το δρόμο που θέλουν».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς ποιος ευθύνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απάντησε την Παρασκευή στη Βουλή στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι η επένδυση θα γίνει, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ευθύνη κανενός, διότι ο κ. Παπανδρέου απάντησε ως πρωθυπουργός της χώρας, «με τα δεδομένα που είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Υπογράμμισε δε ότι η επιστολή από το Κατάρ ήρθε αργότερα, την επόμενη εβδομάδα και ότι ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο που βάζει η κυβέρνηση για τις επενδύσεις.

«Η πολιτική μας ούτε συνδέεται ούτε εξαντλείται σε μια μόνο επένδυση με το επιχειρηματικό ρίσκο που υπάρχει γι’ αυτούς που την κάνουν», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη, της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη και του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, υποστήριξε ότι «το να προσπαθούμε να βγάλουμε διαφωνίες μεταξύ υπουργών, από εκεί που δεν υπάρχουν, δεν βοηθά κανέναν».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κουβέλη είπε ότι και εκείνος ανέφερε ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική επιχείρηση, ότι υπάρχει ένα επιχειρηματικό ρίσκο και ότι η ματαίωση προήλθε από τη διαφωνία μεταξύ των ιδιωτών που συμμετέχουν στη συμφωνία.

«Η κ. Μπιρμπίλη δεν είπε ότι ήταν απροετοίμαστη η συμφωνία», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι υπήρχε εμπλοκή ανάμεσα στους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτό το κονσόρτιουμ.

«Ο κ. Παμπούκης δήλωσε και εννοούσε ότι οι εταιρείες με τις οποίες είχαμε να κάνουμε ήταν αξιόπιστες και ότι το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, οι εταιρείες όμως επέλεξαν δικό τους δρόμο», σημείωσε, τέλος, ο κ. Πεταλωτής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή