Στην Αθήνα ο Ερντογάν

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 21:17
UPD:23:25

Oι δύο Πρωθυπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

A- A A+

Στην Αθήνα έφτασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στο Διεθνές συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο που πραγματοποιείται αύριο στη Βουλιαγμένη.

Στο αεροδρόμιο τον κ. Ερντογάν, τη σύζυγό του Εμινέ, και την διπλωματική αποστολή, υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του Υπουργού Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου, παρέθεσε ο κ. Δρούτσας σε εστιατόριο κοντά στην Ακρόπολη.

Την Παρασκευή το πρωί οι δύο Πρωθυπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

Το μεσημέρι θα συμμετάσχουν σε πάνελ συζητήσεων οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή της Δήλωσης Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λόρενς Γκόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο Αχμέντ Μασαντεχ καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλιπ Μέισταντ. Ο Τζέφρι Ζακς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια θα προεδρεύσει της στρογγυλής τράπεζας.

Ο κ. Ερντογάν θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Παρασκευή το απόγευμα.

Διαψεύδονται τα περί μυστικής διπλωματίας

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τα περί μυστικής διπλωματίας Αθήνας-¶γκυρας.

«Δεν υπάρχει καμία μυστική διαπραγμάτευση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα φέρονται ότι έγιναν με μυστικές διαπραγματεύσεις και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς είναι πάντοτε ξεκάθαρες», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά.

Παρέπεμψε ακόμη στις αναφορές του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τη δήλωση του υπουργού Εξωτετρικών Δημήτρη Δρούτσα ότι «όσον αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν δεχόμαστε ούτε γρατζουνιά».

«Η κόκκινη γραμμή είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη εδώ και χρόνια», υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δρούτσα στο Reuters, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», σημείωσε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας πως και πλοία του τουρκικού ναυτικού εισέρχονται στο Αιγαίο. «Ασφαλώς και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε αυτές τις ενέργειες», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή