Europa League: ¶ντερλεχτ-ΑΕΚ 3-0

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 21:55
UPD:23:37

A- A A+

Σε ανώμαλη προσγείωση εξανάγκασε η ¶ντερλεχτ την ΑΕΚ, καθώς λίγες μέρες μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί του ¶ρη, της επιβλήθηκε με 3-0 «Κόνσταντ Βάντεν Στοκ». Αρκετά δύσκολος πλέον ο δρόμος της Ένωσης για την επόμενη φάση του Europa League.

Η κακή μέρα για τους «κιτρινόμαυρους», βέβαια, έκανε από νωρίς την εμφάνισή της, καθώς ο Μανωλάς δεν κατάφερε, όπως υπήρχαν φόβοι, να αγωνιστεί στο παιχνίδι, λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, ενώ μόλις στο 20' ο Σκόκο ένιωσε ένα τράβηγμα και εγκατέλειψε με φορείο για να πάρει τη θέση του ο Μπέρνς.

Εκτός των τραυματισμών η ΑΕΚ δέχθηκε εξ αρχής την έντονη πίεση και των γηπεδούχων, οι οποίοι πρέσαραν από τα πρώτα λεπτά και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 31' με τον Μουσουφά, όταν ο άσος των Βέλγων έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασταθής απόκρουση του Σάχα σε σουτ του Λουκάκου.

Παρόλο που οι φίλαθλοι της Ένωσης, οι οποίοι βρέθηκαν στο «Κόνσταντ Βάντεν Στοκ» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ άργησαν να ξυπνήσουν και δημιούργησαν ουσιαστικά την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 44' με τον Μπλάνκο να αστοχεί απελπιστικά μετά από όμορφη ενέργεια του Έντερ.

Και στην επανάληψη η ¶ντερλεχτ ήταν αυτή που συνέχιζε να πιέζει για το 2-0 και όχι η ΑΕΚ για το 1-1. Έτσι, ήταν λογικό όταν στο 71' ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε τραγική λάθος πάσα του Λαγού και σε αντεπίθεση έγραψε το 2-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιούχα με τακουνάκι στην κίνηση νίκησε για τρίτη φορά τον Σάχα.

Οι συνθέσεις:

¶ντερλεχτ (Γιάκομπς): Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66' Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (79' Τσαμπαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ

AEK (Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μάκος (46' Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (64' Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (22' Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις