Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 09:34
UPD:12:05
A- A A+

* Δεύτερη ημέρα σήμερα της επίσκεψης του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη στην Πολωνία για την διεθνή συνάντηση με στόχο την υπογραφή κοινής δήλωσης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Via Carpatia» του διεθνή οδικού άξονα, που θα συνδέει τον Βορρά με τον Νότο της ΕΕ, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της. Η «Via Carpatia» θα ξεκινά από τη Λιθουανία και μέσω της Πολωνίας και της Σλοβακίας θα καταλήγει στην Ουγγαρία, όπου θα συναντά τον Διευρωπαϊκό Oδικό ¶ξονα 7, ο οποίος μέσω της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας καταλήγει στη Θεσσαλονικη και μέσω της Θεσσαλονίκης θα συνδέεται με τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους.

Με την κατασκευή αυτού του άξονα θα αξιοποιηθούν τα λιμάνια της Ελλάδας για τη μεταφορά φορτίων από τη Μεσόγειο προς τη Κεντρική, Βόρεια Ευρώπη και τη Βαλτική.

Την κοινή δήλωση θα υπογράψουν οι: Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Επιδίωξη των χωρών θα είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής της «Via Carpatia» από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

* Ξεκίνησε στο www.oaed.gr η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

* Ολοκληρώνεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας το 57ο Συνέδριο Ολομέλειας Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, για θέματα πληροφοριών από επικοινωνίες και ακτινοβολίες (ΝΑΤΟ Advisory Committee for Signal Intelligence) το οποίο ξεκίνησε στις 19/10. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος 54 εκπρόσωποι από τα 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το NATO/ACO (SHAPE), NATO ACT, NATO/IMS, NATO/EWAC και προσωπικό του NACSI.

* Τριήμερη απεργία κήρυξε από σήμερα η Ομοσπονδία Περιπτερούχων, με αίτημα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει η Ενωση Καπνοπωλών Περιπτερούχων Αττικής.

* Περιοδεία στο νομό Αχαΐας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στις 4 μ.μ θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Στις 5 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο.

* Διήμερη περιοδεία στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα και το Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σήμερα στη 1μ.μ. στο ξενοδοχείο "Μαριάννα" συνέντευξη Τύπου. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της παράταξης "Πόλη και Ζωή". Στις 7:30 μ.μ. περιήγηση στην αγορά της πόλης. Στις 8:30 μ.μ. ομιλία στο Επιμελητήριο Δράμας.

* Το Αργος θα επισκεφθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συανντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο, Δημήτρη Καμπόσο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα συμμετέχει σε σύσκεψη της ΝΟΔΕ Αργολίδος και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ. ο βράδυ, θα επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη για να παραστεί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου, Γιάννη Φουσέκη.

* Από σήμερα έως και τις 25 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Β' περιόδου 2010, ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

* Τη Χίο επισκέπτεται σήμερα η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία έχει συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρμόδιους φορείς σε θέματα Παιδείας.

* Στο Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας του Δήμου Μοιρών θα βρίσκεται σήμερα η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, για την πρόληψη και την προστασία της στοματικής υγείας των μικρών μαθητών της Α’ και Β’ Τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου στο τηλέφωνο 2813-400-375.

* Επίσκεψη στην Ιερή Πόλη του Μεσολλογίου πραγματοποιούν από σήμερα έως τις 24 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιωματικής Μάθησης «Ταξίδι στο παρελθόν-Ελληνική Επανάσταση».

* Στις 8:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Νίκου Σοφιανού, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας (Λιοσίων 22). Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σοφιανός θα συναντηθεί με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής στα γραφεία της ύστερα από αίτημά της. Στις 4 παρά τέταρτο το μεσημέρι επίσκεψη στο κατάστημα της Eurobank στο Νέο Κόσμο (Ηλία Ηλιού 58). Στις 6:30 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της Αχαρνών στον Αγιο Νικόλαο και συζήτηση με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση.

* Από τις 9 π.μ. έως αύριο 23/10 στις 10 το βράδυ, απαγόρευση της υκλοφορίας και της αγκυροβολίας σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλης δραστηριότητας, στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

Α) φ: 37ο 48,9 Β λ: 023ο 45,5 Α Β) φ: 37ο 48,9 Β λ: 023ο 45,2 Α

Γ) φ: 37ο 47,9 Β λ: 023ο 46,5 Α Δ) φ: 37ο 47,7 Β λ: 023ο 46,2 Α, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Γενικής Αστυνομία του Κεντιρκού Λιμεναρχείου Πειραιά.

* Στις 9 π.μ. εργασίες στην Ιερά Οδό στην περιοχή Περαιβού και διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της από την οδό Καραϊσκάκη μέχρι τον δρόμο που ενώνει την Ιερά Οδό με τον Σχιστό Κορυδαλλού. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της κατάληψης του τμήματος της Ιεράς Οδού θα γίνεται ως εξής:

Α΄ Διαδρομή από Ιερά Οδό προς Κόρινθο-Ελευσίνα: Από την Ιερά Οδό δεξιά στην οδό Καραϊσκάκη, αριστερά στη Λ. Αθηνών και στη συνέχεια κανονικά όπως συνήθως.

Β΄ Διαδρομή από Ιερά Οδό προς Σχιστό Κορυδαλλού: Από την Ιερά Οδό δεξιά στην οδό Καραϊσκάκη, αριστερά στη Λ. Αθηνών, αριστερά στην οδό Κύπρου και στη συνέχεια κανονικά όπως συνήθως.

Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Ιεράς Οδού με κατεύθυνση από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου προς Αιγάλεω, θα γίνεται κανονικά.

* Στις 9 π.μ. χαιρετισμός της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννας Νταλάρα, στη διημερίδα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των δράσεων τεν ετήσιων προγραμμάτων 2007 & 2008 και της δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του Ετήσιου Προγράμματος 2011, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενταξης (ΕΤΕ), που διοργανώνει η υπεύθυνη αρχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ενταξης.

* Από τις 9 π.μ. έως και τις 12:15 μ.μ. η τριήμερη διασχολική δράση «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον» που άρχισε στις 20/10 για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων. Συμμετέχουν και σχολεία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλος, στα κεντρικά γραφεί του ΙΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 9, Ομόνοια).

* Στις 9 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8, Ομόνοια) και συνάντηση με εργαζομένους. Στις 10:30 π.μ. συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Λ. Μεσογείων). Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ (Μονή Πετράκη 10-12) και συζήτηση με τους εργαζομένους.

* Στις 9 π.μ. από το Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10), περιοδεία της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη, Λίας Φράγκου, στις δημόσιες υπηρεσίες της Νίκαιας.

* Στις 9:30 π.μ. ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην έναξρη των εργασιών της διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

* Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στον Πειραιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, παράστασή διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-Στέφενσον-ΠΕΣ/ΝΑΤ.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων, Ελένης Πορτάλιου, στο κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και τον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στη 1μ.μ. συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ στα γραφεία της διοίκησης. Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη με αντιπροσωπεία του συνδυασμού της "Ανοιχτή Πόλη" στο Κουκάκι (1ο Δημοτικό Διαμέρισμα).

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκδήλωση για τη νεολαία διοργανώνει η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Γκιουλέκα.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με το διοικητικό συμβούλου του Συλλόγου Πολυτέκων Ν. Χανίων. Στις 8 μ.μ. κεντρική ομιλία στα Περιβάλια του Δήμου Θερίσου (καφενείο Ηλέκτρας Ορφανίδου, Πλατεία Ηρώων).

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Φιλελλήνων και Πλ. Συντάγματος) συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα διοργανώνει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Περιπτερούχων και Καπνοπωλών. Απεργία διαρκείας θα ξεκινήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), Κώστας Κόγιας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της παράτασης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη (Τσιμισκή 18 & Κομνηνών) συνέντευξη για τους άξονες του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Γ' Διαμερίσματος Πειραιά.

* Στις 2 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο Κοζάνης, συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, με το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Κοζάνης.

* Στις 2:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα υπουγράψει τη διακήρυξη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή.

* Στις 3 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στην κεντρική συνεδρίαση για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα: «Προστατεύοντας τη Μεσόγειο για τις επόμενες γενεές». Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λώρενς Κόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλίπ Μεϊστάντ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Ενέργεια, Ενωση για τη Μεσόγειο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Προεδρεύων θα είναι ο Τζέφρι Σάκς, διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, Columbia.

* Στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παράδοση του ακινήτου της οικίας Κωλέττη από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού προς στέγαση του Μουσείου Κ. Καβάφη, παρουσία του υπουργού, Παύλου Γερουλάνου.

* Στις 3:30 μ.μ. στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, χαιρετισμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σε ημερίδα που διοργανώνει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων με θέμα: "Οι συμβασιούχοι και το Σύνταγμα στην εποχή του μνημονίου".

* Στις 5 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λώρενς Κόντζι.

* Στις 5:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα, συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

* Στις 6 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουγού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

* Στις 6:30 μ.μ. κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στην Πάτρα.

* Στις 7 μ.μ. έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 7) συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων προγραμματίζουν η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ», η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση-Ανταρσία στο λιμάνι», του Πειραιά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

* Στις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ στον Πειραιά, κεντρική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια.

* Στις 7 μ.μ. στον Πολυχώρο «Απόλλων» εκδήλωση αφιερωμένη στην ηρωΐδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Πολιτών Φίλων και Απογόνων που φέρει το όνομά της.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Capsis» στη Θεσσαλονίλκη, συμμετοχή του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, και ομιλία σε συγκέντρωση ετεροδημοτών του υποψηφίου δημάρχου Γρεβενών, κ. Κουπτσίδη.

* Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο για την έναρξη της Μεσογειακής Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου

* Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο λόγω χωματουργικών και τεχνικών εργασιών για την γραμμή σύνδεσης του λιμένα Ν. Ικονίου με στο σιδηροδρομικό δίκτυο στο 12ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

1. Κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας σε απόσταση 50 μέτρων εκατέρωθεν της Χ.Θ. 12+000 της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. του ρεύματος κυκλοφορίας από Κόρινθο προς Αθήνα.

2. Κατάληψη 0,50 μ. της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας σε απόσταση 50 μέτρων εκατέρωθεν της Χ.Θ. 12+000 της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. του ρεύματος κυκλοφορίας από Αθήνα προς Κόρινθο.

3. Κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας σε απόσταση 50 μέτρων εκατέρωθεν της Χ.Θ. 12+000 της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. του ρεύματος κυκλοφορίας από Αθήνα προς Κόρινθο, μόνο για τρεις (3) ώρες το Σάββατο 23-10-2010, σε συνεργασία του Αναδόχου με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω.

4. Καθορισμό ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 60 χλμ/ώρα σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν της Χ.Θ 12+000 της Ν.Ε.Ο.Α.Κ..

5. Περιορισμένες διακοπές της κυκλοφορίας, της χρονικής διάρκειας των δέκα (10) λεπτών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας το Σάββατο 23-10-2010 και την Κυριακή 24-10-2010 για την τοποθέτηση προστατευτικού ικριώματος κάνοντας χρήση γερανού βαρέως τύπου, σε συνεργασία του Αναδόχου με το Τμήμα Τροχαίας Αιγάλεω.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι αύριο το μεσημέρι (24 Οκτωβρίου 2010).

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στο Κουμ-Καπί. Στη 1 μ.μ. συμμετοχή στην εκδήλωση με θέμα: «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ξενοδοχείο Σαμαριά).

* Στις 10:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στην στην Ιχθυαγορά Σαλαμίνας. Στις 11:30 π.μ. ομιλία σε σύσκεψη στην καφετέρια "Φλαμίνγκο", πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Σαλαμίνα. Θα συμμετέχουν: ο Τζατζάνης Κώστας υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και η Γκαβογιάννη Γεωργία υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στις 7:30 το απόγευμα ομιλία του Θ. Παφίλη σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω στην Πλατεία Εσταυρωμένου (στο μετρό). Στην συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Βασίλης Βούλγαρης, υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

* Στις 10:30 π.μ. (Σάββατο) στο εκλογικό περίπτερο της δημοτικής κίνησης "Πάμε Αλλιώς" (Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό), περιοδεία της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Λίας Φράγκου.

* Εγκαινιάζεται σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, η έκθεση με τίτλο: «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα». Στην έκθεση, ο Σπύρος Μερκούρης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν τους δύο πολιτισμούς (ελληνικό - περσικό) που αναμετρήθηκαν στη Μάχη του Μαραθώνα, παραθέτουν τους λόγους της νίκης των Αθηναίων και εκθέτουν την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού ύστερα από την επικράτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η εξέλιξη αυτή, όμως, αφορά το σύνολο του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού. Μέσω της τέχνης οδηγούμαστε στη σύγχρονη εποχή, όπου η απήχηση του επιτεύγματος των Μαραθωνομάχων εξακολουθεί να εμπνέει. Οι αξίες που υπερασπίστηκαν 2.500 χρόνια πριν είναι πιο ζωντανές από ποτέ και η απήχηση των Μαραθωνίων δρόμων έχει πλέον καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη. Για να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους οι συντελεστές της Έκθεσης χρησιμοποιούν αντίγραφα αρχαίων τεχνουργημάτων (αγαλμάτων, αγγείων, όπλων) και επιγραφών, χάρτες, κοστούμια και οπτικοακουστικό υλικό.

Κύριοι συντελεστές της έκθεσης είναι ο Σπύρος Μερκούρης, η αρχαιολόγος ερση Σπαθάρη και ο σχεδιαστής Γιώργος Πασσίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου 2010.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων. Στις 10:30 π.μ επίσκεψη στο εργοστάσιο της Raycap στη ΒΙΠΕ Δράμας. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στον χώρο πυρκαγιάς της ΒΙΠΕ, όπου κάηκαν χιλιάδες τόνοι ελαστικών. Στις 12 μ.μ. συνάντηση με την Οικολογική Κίνηση Δράμας. Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Κουβέλης θα κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

* Στις 11:30 π.μ. στη Λάρισα στο ξενοδοχείο Metropol (Ρούσβελτ 14), συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στη 1 μ.μ. στο ΚΕΠΑΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) στις Σέρρες, ημερίδα με θέμα την «Πράσινη Πόλη» διοργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι σε συνεργασία με τη δημοτική κίνηση «Διάβαση Πεζών».

* Στις 12:30 μ.μ. στη Λάρισα ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο Volos Palace συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στις 4 μ.μ. στον Βόλο, ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στις 4:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου (παραλιακή λεωφόρος, παλαιά λαχαναγορά) ημερίδα με θέμα: «Διαταραχές του φάσματος του αυτισμού: Η διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς και η προσέγγιση της σεξουαλικότητας», διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόμων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Ηρακλείου ΣΤΗΡΙΖΩ. Εισηγήτρια: Βάγια Α. Παπαγεωργίου, M.D., Med, Δρ Α.Π.Θ.

παιδοψυχίατρος, Ειδικός TEACCH, τέως επίκουρος καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής.

* Στις 6 μ.μ. στη Θεοφάνεια Αίθουσα στη Πρέβεζα ομιλία του ψυχολόγου-συγγραφέα Γεωργίου Πιντέρη με θέμα: «Ζεις ή απλά επιβιώνεις» διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, Τμήμα Πρόνοιας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου

* Από σήμερα 24 και τις 30 Οκτωβρίου Εβδομάδα Αφοπλισμού.

* Ημέρα του ΟΗΕ η σημερινή και Παγκόσμια Ημέρα Πληροφόρησης για την Ανάπτυξη.

* Στις 7 π.μ. έως τις 4 μ.μ. προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αρέθα στην Πάτρα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Στεφ. Θωμόπουλου στο ήμιση του πλάτους της οδού κάθε φορά, λόγω επειγουσών εργασιών στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ, όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Κυκλοφοριακής Ρύθμισης του Δήμου Πατρέων.

Τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Νο 2 προς Κάτω Συχαινά, θα διέρχονται και στην επιστροφή τους από την οδό Μειλίχου.

Τα οχήματα που θα κινούνται και θα σταθμεύουν περιοδικώς διακινώντας τα αναγκαία για το έργο επιμέρους υλικά στην ανωτέρω οδό είναι τα εξής: ΖΜΒ-7108, ΥΖΟ-2573, ΖΜΑ-6103, ΖΜΒ-7286, ΜΕ-69170, ΙΖΗ-6112, ΥΙΜ-6112, ΥΖΑ-4903, ΥΖΚ-7058, ΥΗΡ-6103.

* Στις 9 π.μ. στην Εθιά η Θεία Λειτουργία και τέλεση μνημοσύνη στη μνήμη του νομάρχη Ηρακλείου Γιάννη Γαρεφαλάκη. Στις 10 π.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθιουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθιάς. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του τέως Νομάρχη Ηρακλείου και είναι ανοιχτή για το κοινό. Ο Γιάννης Γαρεφαλάκης ήταν ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Ηρακλείου και υπηρέτησε το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για δύο τετραετίες από το 1994 έως το 2002.

* Στις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό-30 φορείς ψυχικής υγείας, εκδήλωση με τίτλο: «Πας καλά; Κάνε μια στάση και άλλαξε στάση…» διοργανώνεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Αττικό Μετρό.Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοιας φύσεως θέματα.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Σαμαριά» ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις-προτάσεις του συνδυασμού του: «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει».

* Στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Στούντιο» στη συμβολή των οδών Ικάρου και Ηροδότου, στη Νέα Αλικαρνασσό, η προβολή ντοκιμαντέρ του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού με τίτλο: «Νέα Αλικαρνασσός στις πύλες του 21ου αιώνα». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, θα εγκαινιάσει την πιο σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη σε πανελλαδικό επίπεδο, στο ανακαινισμένο ιστορικό «Πέτρινο» κτίριο του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου. Τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία της, η επίτιμη δημότισσα Περιστερίου, πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF και διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, καθώς και οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, μέλη της συσταθείσας Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία θα προΐσταται των προγραμματισμένων δράσεων της βιβλιοθήκης.

* Στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Ρουφ (Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς) εκδήλωση για τον αθλητισμό με θέμα: "Η Αναπτυξιακή Προοπτική στον Αθλητισμό και η αναγκαιότητα για Μεταρρυθμίσεις", διοργανώνει ο συνδυασμός "Αττική Νέα Προοπτική" με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή