Αντιπολιτευτικά πυρά για το βοήθημα στους συνταξιούχους

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 12:38
UPD:15:03

Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Περιστέρι σχετικά με το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων.

A- A A+

Στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Περιστέρι σχετικά με το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Οι συνταξιούχοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από τα μέτρα του μνημονίου», σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εξαγγελία και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση και πάλι εξαπάτησης των πολιτών».

Α. Σαμαράς: Δήλωση μετάνοιας ή δήλωση και πάλι εξαπάτησης;

Α. Σαμαράς: Δήλωση μετάνοιας ή δήλωση και πάλι εξαπάτησης;

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η χθεσινή αγωνία του Πρωθυπουργού «θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο λαός την 7η Νοεμβρίου».

Κυβερνητικό πανικό χρέωσαν στον Πρωθυπουργό εκ μέρους της ΝΔ και οι κ.κ. Γ. Βρούτσης και Χρ. Σταϊκούρας, κατηγορώντας τον πως «αποφάσισε να «λύσει» τα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνησή του, μέσα στις λίγες ημέρες της προεκλογικής περιόδου».

Οπως είπαν παρά τη χθεσινή εξαγγελία, περικόπτεται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού η έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης από τα 100 εκατ. ευρώ που ήταν στο «Μνημόνιο» στα 11 εκατ. ευρώ για το 2010. «Η πλήρης αντίφαση», πρόσθεσαν.

Οι δύο τομεαρχες της ΝΔ υποστήριξαν ακόμη ότι «η εξαγγελία αυτή δεν ξεγελά κανέναν. Είναι προεκλογική, ακραία λαϊκίστικη, σχεδόν προσβλητική για τους Έλληνες συνταξιούχους».

Μιλώντας σε εργαζόμενους, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι περιπαίζει τους συνταξιούχους και κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν στον κ. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να εξαγοραστεί η ψήφος τους.

Για έλλειψη σοβαρότητας έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Γιατί δεν το δώσαμε τον Μάιο που φωνάζαμε και χαλάσαμε τον κόσμο μέσα στη Βουλή; Μου είχε δώσει το λόγο του ο κ. Λοβέρδος ότι θα ενίσχυε τους συνταξιούχους αλλά δυστυχώς το αναίρεσε τελευταία στιγμή», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 και εξέφρασε την απορία του πώς την τελευταία στιγμή βρέθηκαν χρήματα για να δοθούν λόγω εκλογών.

Σκληρή ήταν και η κριτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι εξαγγέλλει αόριστες παροχές, φορώντας τον προεκλογικό του μανδύα.

«Την ίδια στιγμή που η κοινωνία βουλιάζει, οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι υπό διάλυση, το ασφαλιστικό έχει καταρρακωθεί, ο πρωθυπουργός, δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, θυμάται να βάλει τον προεκλογικό του μανδύα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή τα στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Ομόνοια.

«Τα κάνει όμως χειρότερα», συμπλήρωσε και τόνισε: «Εξαγγέλλει αόριστες παροχές, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι έρχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος έκανε λόγο για επικοινωνιακό τρικ, ενώ σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε και το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης.

«Ο Πρωθυπουργός αφού πρώτα έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι των χαμηλοσυνταξιούχων, αφαιρώντας τους τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τη δεύτερη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης, τώρα τους επιστρέφει μια μπουκιά και τους ζητά να του πουν και ευχαριστώ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, επισημαίνοντας ότι όσα κόλπα και να κάνει η κυβέρνηση, δεν θα γλιτώσει την πολιτική τιμωρία.

«Μόνο το “να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι” θυμίζουν στους χαμηλοσυνταξιούχους τα βοηθήματα των 100 έως 300 ευρω που υπόσχονται για μετά τις εκλογές», ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή