Σούπερ Λίγκα: Aθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 14:12
UPD:14:13

Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

A- A A+

Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αλλά και την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ¶ρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και τα δυο παιχνίδια θα διεξαχθούν την Κυριακή το βράδυ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (21:00, NOVA) με τον Μανόλο Χιμένεθ να καλείται για πρώτη φορά να την οδηγήσει σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Τα συναισθήματα στο στρατόπεδο της Ένωσης είναι ανάμικτα, καθώς από το εντυπωσιακό 0-4 επί του ¶ρη, πήγαν στην ήττα με 3-0 από την ¶ντερλεχτ, δείχνοντας πως ο Ισπανός ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματά του στην ομάδα. Μεγάλο πλήγμα για τους «κιτρινόμαυρους» ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο στο παιχνίδι με του Βέλγους, καθώς τέθηκε νοκ-άουτ από την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός τρέχοντας ένα σερί τριών καλών εμφανίσεων, φαίνεται να βρίσκει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, έστω και αν η ισοπαλία με την Ρούμπιν Καζάν τον αφήνει με το ένα πόδι εκτός συνέχεια Champions League. Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, για τους «πράσινους» είναι να καταφέρουν να βρουν το αντίδοτο στους πολλούς τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν τη φετινή σεζόν, χωρίς περεταίρω βαθμολογικές απώλειες. Κόντρα στην ΑΕΚ ο Νίκος Νιόπλιας θα αναγκασθεί για άλλο ένα παιχνίδι να μην χρησιμοποιήσει τον τραυματία Σωτήρη Νίνή, ενώ πολύ δύσκολα (έως απίθανα) θα έχει στη διάθεσή του τους Σίντνεϊ Γκοβού και Σεμπάστιαν Λέτο.

Μισή ώρα νωρίτερα από το ντέρμπι είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δεύτερης σημαντικότερης αναμέτρησης της αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ¶ρη (20:30, ΝΕΤ). Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ουσιαστικά δύσκολο τους ματς στη σεζόν θέλουν τη νίκη που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα στον ¶ρη πηγαίνουν στον Πειραιά με συγκρατημένη αισιοδοξία μετά το 0-0 με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ελπίζοντας στο θετικό αποτέλεσμα που θα τους κάνει να ξεχάσουν την τεσσάρα από την ΑΕΚ.

Μόνο νίκη θέλει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο στην Τούμπα (18:15, Nova) την ίδια μέρα. Με μόλις πέντε βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές ο «δικέφαλος» βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση, καθώς ήδη βλέπει το «τρένο» του πρωταθλήματος να τον προσπερνά και αυτός παραμένει σε κατάσταση κρίσης και χωρίς προπονητή. Η ίδια αβεβαιότητα κυριαρχεί και στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι ξέμειναν από πρόεδρο με την παραίτηση του Γιώργου Κιντή.

Στις άλλες κυριακάτικες αναμετρήσεις ο ουραγός Πανσερραϊκός υποδέχεται την Κέρκυρα (16:00, NOVA), η οποία συνεχίζει να παίρνει κάθε αγωνιστική βαθμούς, ενώ Καβάλα και Εργοτέλης αναμετρόνται στο ντέρμπι των πιο σταθερών περιφερειακών ομάδων του πρωταθλήματος (16:00, NOVA).

Το Σάββατο η αυλαία ανοίγει με το Ατρόμητος-Ξάνθη (17:15, NOVA) και στη συνέχεια έχουμε το Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής (19:30, NOVA) και το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Λάρισας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

• ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 NOVA

• ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:30 NOVA

• ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ – ΛΑΡΙΣΑ 19:30 NOVA

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

• ΚΑΒΑΛΑ - Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:00 NOVA

• ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 16:00 NOVA

• Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 18:15 NOVA

• ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 20:30 NET

• A.E.K. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:00 NOVA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις