«Η Νόρα... Μετά»

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 14:53

A- A A+

Στο Κουκλόσπιτο του Ερρίκου Ιψεν είναι βασισμένο το έργο «Η Νόρα …Μετά» που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τόπος Αλλού από τις 3 Δεκεμβρίου έως 28 Μαρτίου 2011.

Στο Κουκλόσπιτο η Νόρα Χέλμερ είναι μία καλόβολη, υπάκουη σύζυγος και μητέρα, όταν ένα περιστατικό την ωθεί να δει διαφορετικά τη ζωή της και αποφασίζει να κάνει την προσωπική της επανάσταση και να αλλάξει ριζικά τρόπο σκέψης και στη συνέχεια τρόπο ζωής. Εγκαταλείπει τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά τους, γυρίζει την πλάτη στην κατΆ επίφαση ευτυχία, η οποία θεμελιωνόταν στην υποκρισία, και ξεκινά να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα της.

Τώρα η Νόρα περιφέρεται κάπου στην απέραντη ερημιά της σύγχρονης κοινωνικής Βαβέλ. Ξυπόλητη σκαρφαλώνει στα κακοτράχαλα ερείπια των ανθρώπινων προσδοκιών. Παραλογισμένη επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις ατάκες της, της σκηνές της, όλο το έργο από την αρχή, παίζοντας τον ίδιο αδιέξοδο ρόλο της στην ίδια παράσταση.

Η μετάφραση και επιμέλεια κειμένου είναι του του Έρικ Λάρσον και του Νίκου Καμτση, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Παίζουν οι Μαρλέν Σαίτη, Νίκο Αλεξίου, Πολύκαρπο Πολυκάρπου, Γιώργο Κροντήρη, Γεωργία Μαυρογεώργη.

Πληροφορίες

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα

Aπό τις 3 Δεκεμβρίου έως 28 Μαρτίου 2011

Διάρκεια : 100 λεπτά

Προτεινόμενα για εσάς