Ερντογάν: Ευαίσθητη σε θέματα περιβάλλοντος η τουρκική κυβέρνηση

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 17:03

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη χώρα του έχει προετοιμαστεί ένα νομοθετικό σχέδιο, το οποίο αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και το σχεδιασμό της ανάπτυξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος για χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2012.

A- A A+

Την ευαισθησία της κυβέρνησής του απέναντι στα θέματα του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην εισήγησή του στο Διεθνές Συνέδριο για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη χώρα του έχει προετοιμαστεί ένα νομοθετικό σχέδιο, το οποίο αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και το σχεδιασμό της ανάπτυξης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος για χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2012.

Πρόσθεσε ότι ήδη η κυβέρνησή του είναι σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναφορικά με το κεφάλαιο για το περιβάλλον, στις προενταξιακές συνομιλίες Τουρκίας- ΕΕ.

Στο κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνονται τα θέματα που αφορούν στην ύδρευση, τη διαχείριση των υδάτων, τη δασοπροστασία και την οικοδόμηση.

Επεσήμανε επίσης ότι η χώρα του τα επόμενα χρόνια θα είναι ικανή να παράγει αιολική ενέργεια 20.000 μεγαλοκιλοβατόρων, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται για την εκμετάλλευση των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, καθώς η Τουρκία έχει περισσότερες από 2.040 ώρες ηλιοφάνειας.

Γι΄αυτό, κατέληξε, η Τουρκία συμμετέχει σε κάθε είδους προσπάθεια που αφορά το θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και τις εξελίξεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή