Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια στον Αλ. Αλαβάνο στον Αγ. Παντελεήμονα

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 18:10
UPD:22:04
A- A A+

Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ομάδα ατόμων στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.

Η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» κατήγγειλε ότι μιά νεαρή κοπελα - μέλος της Κίνησης, χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

Σύσσωμη καταδίκη

Σύσσωμα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση εναντίον του κ. Αλαβάνου.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άσκηση βίας εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέκου Αλαβάνου, όπως και κάθε μορφή βίας. Όσοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν την πολιτική αντιπαράθεση, την ουσία δηλαδή της δημοκρατικής διαδικασίας, με τέτοιου είδους ευτελιστικές ενέργειες, στρέφονται κατά της δημοκρατίας και καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Τα επεισόδια καταδίκασε το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Tην επίθεση εναντίον του κ. Αλαβάνου καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, από την Πάτρα όπου περιοδεύει. «Με ειδοποίησαν ότι στον ¶γιο Παντελεήμονα χτύπησαν τον κ. Αλαβάνο. Όποιος και να το έκανε, καταδικάζω την ενέργεια. Ο πολιτικός πρέπει να έχει την ευχέρεια να μιλάει ελεύθερα όπου εκείνος κρίνει. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πρόσθεσε πως «κάποιοι που στο παρελθόν στήριξαν τους αναρχικούς δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν πήγαιναν βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. σε διάφορες περιοχές και αποκρούονταν από τους αναρχικούς».

«Ούτως η άλλως εμείς καταδικάζουμε αυτή την πράξη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Μετά τις κατ’ εξακολούθησιν ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, οι γνωστές ακροδεξιές ομάδες που λυμαίνονται την περιοχή επιτέθηκαν εναντίον του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου. Πέρα από την απερίφραστη καταδίκη μας για την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του, δηλώνουμε πως τέτοιου είδους πρακτικές θα μας βρουν όλους απέναντι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

Παράλληλα, ο ΣΥΝ υπογραμμίζει τις ευθύνες της αστυνομίας, «που με τη στάση της καλύπτει και ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στην περιοχή», υποστηρίζοντας ότι «οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μεγάλες».

«Εκφράζουμε την απερίφραστη καταδική μας για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα. Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας είναι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή