Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 16:41
UPD:17:54
A- A A+

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο δύο εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την αντιπολίτευση να κατακρίνει έντονα το δίλημμα που θέτει ο Πρωθυπουργός για «σωτηρία ή χρεοκοπία».

Πάντως, σήμερα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πριν από ένα χρόνο «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας και καταφέραμε να γλιτώσουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού».

«Πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας που αναγκαστήκαμε να λάβουμε, εφαρμόζουμε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές ώστε η οικονομία να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε στο πλαίσιο του φόρουμ για τις πράσινες επενδύσεις και ξεκαθάρισε: Δεν θα γίνουμε ανταγωνιστικοί με τις κλασικές μεθόδους μείωσης των μισθών, αλλά με την επένδυση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, δίνοντας αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Αντ. Σαμαράς: «Οχι» στα ψευτοδιλήμματα του ΠΑΣΟΚ

«Μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα», δήλωσε από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε πως «τα ψευτοδιλήμματα που αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπανδρέου θα πέσουν στο κενό».

«Θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι εμείς αγωνιζόμαστε με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και αληθινό και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρά μόνο την οικονομική πραγματικότητα, η οποία σήμερα έχει κάνει τον ελληνικό λαό πραγματικά να στενάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι αγωνίζεται με το ψέμα, με την παραπληροφόρηση και προσπαθεί να βάλει ψευτοδιλήμματα.

Aλ. Παπαρήγα: Ρήγμα στο μπλοκ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως Κόμμα είναι σΆ αυτή την εκλογική μάχη να γίνει ένα ρήγμα στο συσχετισμό δύναμης», τόνισε σε ομιλία της στα Σεπόλια η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Και αυτό πρέπει να γίνει σε βάρος του μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ας είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους. Πρέπει να χάσουν και οι δύο ανεξαρτήτως ποια πρόσωπα έχουν επικεφαλής», πρόσθεσε.

Γ. Καρατζαφέρης: Εκβιαστικά διλήμματα

«Οδηγούμαστε σε εκλογές με εκβιαστικά διλήμματα και είναι ανάγκη να πάμε σε εθνικό διάλογο γιατί μέχρι το Πάσχα αυτή η κυβέρνηση μεταξύ τρίτης και τέταρτης δόσης θα βρεθεί σε αδιέξοδο», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Κατά την περιοδεία του στη Λάρισα ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «χαστούκι» σε Παπανδρέου και Σαμαρά.

Όσον αφορά το ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι τα ποσοστά του σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είναι καλύτερα και θα βελτιωθούν περαιτέρω στις δύο εβδομάδες που απομένουν.

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα αντίστασης οι εκλογές

Ιδιαίτερα ευτυχής γιατί «έχουμε καταφέρει να πολιτικοποιήσουμε αυτήν την εκλογική αντιπαράθεση και να πούμε ότι είναι κρίσιμη αυτή η αντιπαράθεση και ότι οι πολίτες πρέπει να στείλουν μήνυμα για το μέλλον του τόπου», εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε, «ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν πολιτικό χρώμα. Συνέχισε λέγοντας ότι είναι δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη και τώρα μας λέει ότι είναι δημοψήφισμα για τη χρεοκοπία ή τη σωτηρία της χώρας».

«Εμείς ακριβώς αυτό λέμε: Ότι είναι ένα δημοψήφισμα αντίστασης στην κυρίαρχη εφαρμοζόμενη πολιτική που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή