Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 20:13
UPD:20:48

A- A A+

Κόσμος δεν υπήρχε στις εξέδρες να τους αποθεώσει και αυτοί στα γκολ έδειχναν τις κατάμεστες ταράτσες. Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις νίκες, ο Σαλπιγγίδης τα γκολ και ήρθε εύκολα το 3-1 επί του Πανιωνίου.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για να υποτάξει ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο στην άδεια από κόσμο Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πήραν μια δίκαιη νίκη και ανέβηκαν στη βαθμολογία. Οι Θεσσαλονικείς ευτύχισαν να έχουν σκόρερ τους δύο βασικούς επιθετικούς που είχε ο Χάβος στο παιχνίδι.

Η νίκη αυτή ηρεμεί την εκρηκτική κατάσταση που επικρατούσε στην Τούμπα μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός και εκτός Τούμπας. Πλέον η διοίκηση, έστω και για μια εβδομάδα, θα μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα του προπονητή, στο οποίο σήμερα (24/10) δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Ο Μάκης Χάβος στο δεύτερο συνεχόμενο και κρίσιμο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στον πάγκο του ΠΑΟΚ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μπουσαϊντί και αριστερά τον Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μαλεζα και Κοντρέρας. Στο χώρο του κέντρου ο Βιτόλο μαζί με τον Ίβιτς, με τον Φωτάκη να κινείται δεξιά και τον Ελ Ζαρ αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης οι Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδης.

Ο Μίκαελ Στόρε επέλεξε με σύστημα 4-5-1 να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Μάχο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μανιάτη και αριστερά τον Βάρο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Όμο και Λάτκα. Στο χώρο του κέντρου οι Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Κοντοές. Στα πλάγια ο Γουνδουλάκης θα κινείται αριστερά και δεξιά ο Χίκα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ρίκα.

Παθιασμένα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ζητούσαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα το γκολ απέναντι στον Πανιώνιο. Οι Θεσσαλονικείς, που έδειχναν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες, κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ με τους Μουσλίμοβιτς και Σαλπιγγίδη. Σεφτέ λοιπόν για τους επιθετικούς του «Δικεφάλου».

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Ελ Ζαρ αρχικά έπιασε το σουτ, ο Μάχο έδιωξε, ο Σαλπιγγίδης, που ωστόσο φάνηκε να είναι οφσάιντ, πήρε την μπάλα, τη γύρισε στον Μουσλίμοβιτς, με τον Βόσνιο να σκοράρει κάνοντας το 1-0.

Μετά από τρία λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον δεύτερό του επιθετικό στο σημερινό παιχνίδι, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Σακελλαρίου που έκανε αρκετές κούρσες σΆ αυτά τα πρώτα λεπτά έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά πιάνοντας στον ύπνο την εστία του Πανιωνίου. Ο δαιμόνιος Σαλπιγγίδης πετάχτηκε πριν από τον Όμο και με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0.

Οι Νεοσμυρνιώτες μπορεί να είχαν αμυντικά προβλήματα, όμως οι υπόλοιπες γραμμές, κυρίως αυτή του κέντρου, δεν υστερούσαν. Ο πιο θεαματικός ήταν ο Κουμορτζί. Ο παίκτης του Πανιωνίου πάλευε σχεδόν μόνος του, παίρνοντας μάλιστα πολλές πρωτοβουλίες για να βγάλει την ομάδα του μπροστά. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του σήμανε συναγερμός στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατέβασε ρυθμούς και τον Πανιώνιο να χάνει ευκαιρία να μπει στο παιχνίδι με τον Ριέρα, ωστόσο ευτύχησε να πετύχει και τρίτο γκολ από νέο λάθος της αμυντικής γραμμής του Πανιωνίου στο 35ο λεπτό. Ο Φωτάκης έκανε ωραίο συνδυασμό με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ύστερα από πάσα του Φιλομένο βρέθηκε απέναντι από τον Μάχο. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδιωξε και ο Φωτάκης μόνος του έκανε το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση μΆ αυτό του πρώτου. Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ρυθμό λόγω της κούρασης από την αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Βιγιαρεάλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ξεδιπλωθεί επιθετικά. Οι Νεοσμυρνιώτες, που ήταν φλύαροι και χωρίς επιθετικό προσανατολισμό, κατάφεραν με τον αρχηγό της ομάδας Γιάννη Μανιάτη να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 77ο λεπτό.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις