Νικήτρια η ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι

Με 1-0 επί του Παναθηναϊκού
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 22:59
UPD:25/10/2010 14:03

Αλλη μια μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, μπαίνοντας ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση της κορυφής.

A- A A+

Το γκολ-δώρο του Γιόσου Σαριέγκι στον Ράφικ Τζιμπούρ ήταν αρκετό για να πάρει η ΑΕΚ άλλη μια μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και να μπει ξανά για τα καλά στη διεκδίκηση της κορυφής.

Ο Βάσκος αμυντικός των «πρασίνων» στην πρώτη επίθεση της Ένωσης στο παιχνίδι στο 4' έστρωσε, αντί να διώξει, τη μπάλα στον Γαλλοαλγερινό άσο των γηπεδούχων και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αλέξανδρο Τζόρβα μέσα από την περιοχή για να γράψει το 1-0.

Όταν καταλάγιασε ο ενθουσιασμός της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας και μαζί έναν ανούσιο έλεγχο του ρυθμού μέχρι σχεδόν το τέλος της αναμέτρησης, αφού όσο και να προσπαθούσε, ούτε ευκαιρίες μπορούσε να δημιουργήσει, ούτε όμως και να βάλει παίκτες μέσα στην περιοχή του Σάχα με την πλήρως αμυντικογεννή διάταξη των Σιμάο, Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα στα χαφ και δυο παίκτες στα άκρα χωρίς δυνάμεις και συγκέντρωση (Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλος αντίστοιχα)

Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη το υπέρ της σκορ, περίμενε τους παίκτες του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μισό του γηπέδου και είχε μπροστά τον πάντοτε επικίνδυνο Τζιμπούρ να ψάχνει την αντεπίθεση με την οποία θα έστελνε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

Ο Νίκος Νιόπλιας βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει φάσεις, (άργησε, αλλά) ρίσκαρε στην επανάληψη και έβγαλε τον Σιμάο και τον Σαριέγκι για να περάσει στη θέση τους τους Καραγκούνη και Μαυρία. Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν ελαφρώς επιθετικά και πάλι όμως όχι αρκετά για να απειλήσουν σοβαρά την ΑΕΚ, η οποία απλώς έπρεπε να περιμένει μέχρι το 94' για να πανηγυρίσει μια δίκαια νίκη.

Το πόσο καλά κατάφεραν οι γηπεδούχοι να εξουδετερώσουν τον Παναθηναϊκό φαίνεται και από το γεγονός πως οι φιλοξενούμενπι έφτασαν μόλις δυο φορές κοντά στο σκορ. Η πρώτη στο 44', όταν ένα σουτ του Γκαρσία μετά από κόντρες κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάχα και η δεύτερη στο 84', όταν η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στο Ζιλμπέρτο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος έφυγε ψηλά άουτ.

Πέρα από δυο σουτ του Παναγιώτη Λαγού, τα οποία αποσόβησε εντυπωσιακά ο Τζόρβας, ούτε η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα. Με τη διαφορά, πάντως, πως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κυνηγούσε στο σκορ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Και οι δυο ομάδες, βέβαια, αγωνίστηκαν με πάμπολλες απουσίες. Από τον Παναθηναϊκό έλλειπαν οι Νίνης, Λέτο και Γκοβού και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η ΑΕΚ χωρίς τον ηγέτη της, Νάτσο Σκόκο, τον Κώστα Μανωλά, τον Μπούμπα Ντιόπ, τον Σανέλ Γιάχιτς, τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Χρήστο Πατσατζόγλου βρήκε τις κατάλληλες λύσεις με του Νταντόμο και Γκερέιρο στην πρώτη φετινή τους εμφάνιση να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι.

Με αυτή του της νίκη οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στον ένα βαθμό τον Παναθηναϊκό και ελπίζουν πως το «τριφύλλι» και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα αλληλοεξουδετερωθούν το ερχόμενο Σάββατο στο μεταξύ τους ντέρμπι, έτσι ώστε να πλησιάσουν κι άλλο την κορυφή. Μετά από επτά αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρώτοι με 18 βαθμούς, οι «πράσινοι» δεύτεροι με 14 και η ΑΕΚ τρίτη με 13.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένε): Σάχα, Αργυρίου, Νταντόμο (83 Καράμπελας), Δέλλας, Νασούτι, Καφές, Λαγός, Μάκος (66' Γκέντζογλου), Γκερέιρο (74 Λεονάρντο), Μπερνς, Τζιμπούρ

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (84 Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (71 Μαυρίας), Κατσουράνης, Σιμάο (46 Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις