Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 05:00
UPD:05:11
A- A A+

Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νοτίους ανέμους 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις δυτικές και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βόρειες περιοχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5και στα νότια 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το βράδυ κυρίως στις Κυκλάδες. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς και στις υπόλοιπες περιοχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Το πρωΐ περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα εξασθενήσουν σταδιακά, πρώτα στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στη Βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και αργότερα στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή