Ανησυχία ΚΚΕ για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 13:25
A- A A+

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων εξαπέλυσε το ΚΚΕ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι οι μεγαλοεργοδότες επιβάλλουν μισθούς εξαθλίωσης, καταργώντας την Εθνική Συλλογική και τις κλαδικές συμβάσεις με τον εκβιασμό της απόλυσης ή του κλεισίματος.

«Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα», επισημαίνει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, η δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και η ισοπέδωση των κατακτήσεων στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων, αποκρούοντας τα «βάρβαρα» μέτρα που λαμβάνονται με τη στρατηγική του «ευρωμονόδρομου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή