Τουρκία: Σε δικαστήριο ανηλίκων η δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου του Χραντ Ντινκ

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 17:01
A- A A+

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε ότι η δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου του Τουρκοαρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ θα συνεχιστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, με τη δικαιολογία ότι ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος την εποχή του συμβάντος το 2007, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην 15η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τη δίκη του φερόμενου ως δολοφόνου Ογκούν Σαμάστ και των δύο συνεργών του, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα των συνηγόρων του Σαμάστ και αποφάσισαν ότι η δίκη θα συνεχιστεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.

Η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση της οικογένειας του Ντινκ, παρόλο που οι δικαστές υποστήριξαν ότι αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την ποινή η οποία ενδέχεται να επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

«Δεν θα υπάρξει διαφορά στην ποινή στην οποία θα καταδικαστεί», δήλωσε ο Αχμέτ Γκιουντέλ, ένας από τους δικαστές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο αδερφός του θύματος, ο Χοσρόφ Ντινκ, κατήγγειλε την «παρακώληση της δικαιοσύνης», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Ο Χραντ Ντινκ δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες στις 19 Ιανουαρίου 2007 από τον Ογκούν Σαμάστ, ένα νεαρό άνεργο εθνικιστή, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μπροστά στα γραφεία της δίγλωσσης τουρκο-αρμενικής εφημερίδας Agos που διηύθυνε.

Ο Σαμάστ, που τότε ήταν 17 ετών, έχει ομολογήσει την ενοχή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή