Πακιστάν: Αιματηρή βομβιστική επίθεση σε μαυσωλείο σουφιστών

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 18:43
UPD:18:47

A- A A+

Κύμα αιματηρών επιθέσεων κυρίως από τους Ταλιμπάν, καθώς και από άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα δέχεται το κεντρικό Πακιστάν, με πιο πρόσφατο περιστατικό τη σημερινή βομβιστική επίθεση έξω από μαυσωλείο σουφιστών, που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Πακπατάν, όπου συνέβη η επίθεση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ 15 άτομα -μεταξύ τους επτά γυναίκες- τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικοί, οι δύο δράστες της επίθεσης στάθμευσαν ένα μηχανάκι φορτωμένο με δοχεία όπου είχαν γεμίσει με εκρηκτικά, έξω από μια από τις πύλες του μαυσωλείου του 12ου αιώνα Χάζρατ Μπάμπα Φαρίντ, γνωστού ως Γανζσακάρ, ενός αγίου των σουφιστών στο Πακπατάν, 190 χλμ. νότια της Λαχόρης.

Λίγο αργότερα η βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα «έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 15 να τραυματιστούν» δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Κασίφ.

Οι τόποι όπου οι μουσουλμάνοι τιμούν τη μνήμη των αγίων των σουφιστών, ένα πνευματικό κίνημα του Ισλάμ το οποίο οι εξτρεμιστές θεωρούν αιρετικό, αποτελούν στόχο επιθέσεων στο Πακιστάν, όπου 3.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία τρία χρόνια σε τουλάχιστον 400 επιθέσεις, κυρίως αυτοκτονίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή