Χιλή: Στο προεδρικό μέγαρο οι μεταλλωρύχοι

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 20:03

Στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο έγιναν δεκτοί οι 33 μεταλλωρύχοι που διασώθηκαν από το ορυχείο Σαν Χοσέ.

A- A A+

Στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο έγιναν δεκτοί οι 33 μεταλλωρύχοι που διασώθηκαν από το ορυχείο Σαν Χοσέ. Οι μεταλλωρύχοι ευχαρίστησαν όλη την Χιλή, όλους εκείνους που τους συνόδευαν κατά τη διάρκεια των 69 ημερών που έμειναν εγκλωβισμένοι, 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

«Με τη βοήθεια του Θεού είμαστε εδώ και είμαστε ελεύθεροι»", δήλωσε ο επικεφαλής των 33 μεταλλωρύχων, Λουίς Ουρσούα, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής που διοργανώθηκε στο προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα. Παρόντες ήταν συγγενείς των μεταλλωρύχων και οι άνθρωποι που εργάστηκαν για τη διάσωσή τους.

«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους σας, στον πρόεδρό μας, στους υπουργούς μας, σε όλη τη Χιλή, είναι κάτι που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ», ανέφερε ο Λουίς Ουρσούα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινέρα εξέφρασε το θαυμασμό του για το θάρρος που επέδειξαν οι 33 μεταλλωρύχοι και είχε ως αποτέλεσμα «κάτι που άρχισε ως μια πιθανή τραγωδία να τελειώσει σαν ευλογία».

«Μας μάθατε να εκτιμούμε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Ζήτω η ζωή, ζήτω οι μεταλλωρύχοι», δήλωσε ο Πινέρα και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αλλαγή της νομοθεσίας για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και η ασφάλεια στα ορυχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή