Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 08:23
UPD:10:18
A- A A+

* Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η σημερινή για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων, Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεαπόλεως, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας, Μενεμένης, Ελευθερίου-Κορδελιού, Αγίου Παύλου, Νέας Ευκαρπίας, Πυλαίας, Πανοράματος και Πεύκων, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της πόλης.

* Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λόγω ίωσης.

* Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήεμρα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

* Στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα παρευρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με την ευκαιρία της επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου της.

* Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Επιχειρηματικού Φόρουμ. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων, μεταξύ των οποίων και η TUGIAG (Σύνδεσμος Νέων Τούρκων Επιχειρηματιών). Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΜΕΧ και του αντίστοιχου τουρκικού φορέα KOGSEB.

* Την Εισαγγελία Μονάχου επισκέπτεται σήμερα και αύριο αντιπροσωπεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, προκειμένου να εξετάσει νυν και τέως στελέχη της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι οι κ.κ. Σίκατσεκ και Χριστοφοράκος.

* Διήμερη περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το πρωΐ στην Τρίπολη θα επισκεφθεί διαδοχικά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης, Νίκου Δελφάκη. Το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με εκπροσώπους φορέων του νομού. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, στις 6:30 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας και στις 9 το βράδυ θα επισκεφθεί το Γύθειο.

* Περιοδεία στο Ρουφ θα πραγματοποιήσει σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Σοφιανός. Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Σοφιανός θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον χώρο της Δικαιοσύνης με θέμα: «Οι πολιτικές οικονομικές εξελίξεις και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους», στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Στις 7 μ.μ. θα βρεθεί στα γήπεδα και τα καφενεία της περιοχής στη Μεγάλου Βασιλείου (σημείο εκκίνησης Πειραιώς και Εχελιδών) όπου θα συνομιλήσει με εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

* Περιοδεία στο νομό Αργολίδας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος. Το πρωΐ θα μεταβεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στα χωριά. Ειδικότερα στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη στα Λευκάκια, Ασίνη, Τολό, Κάντια, Ιρια και Δρέπανο όπου θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.

* Περιοδεία στα χωριά Εκκλησούλα, Τρίλοφο, Βάγγου Καρατούλα, Λυκοχία, Παυλία, Ζώνη, Παλαμάρι, Ψάρι, Σύρνα, Ελληνικό, Καρύταινα, Κοτύλιο, Κουρουνιού, Κατσιμπάλι, Θώκνια, Καλύβια, Μαύρια, Κυπαρισσία, Ισιωμα, Καστανοχώρι, Ανω Καρυές, Λύκειο, Λυκοσσούρα, Βάστα και Ισάρι, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης.

* Aπεργούν σήμερα, αύριο και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

* Για σήμερα έχει οριστεί η συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ), με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά.

* Από σήμερα πωλούνται τα εισιτήρια για το ντέμπι του Σαββάτου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

* Στις 8 π.μ. στη Θεσσαλονίκη επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του νομάρχη Θεσσαλονίκης και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορταασμού της ημέρας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Αγίου. Στις 11 π.μ. δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου. Στις 6:30 μ.μ. εκφώνηση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) του πανηγυρικού της ημέρας, μετά από την εισήγηση του πρύτανη, Ιωάννη Α. Μυλόπουλου, από τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Δημήτριο Μαρωνίτη, με θέμα: «Ανθρωποι εν πολέμω» - Μουσικό Μέρος - Εθνικός Υμνος.

* Στις 9 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Στις 11 π.μ. θα είναι παρών στην τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», στην οδό Μητροπόλεως 63.

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου. Στις 11 π.μ. περιοδεία στην λαϊκή αγορά του Αιγάλεω (οδός Εθνικής Αντιστάσεως). Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο Δημαρχείο Περιστερίου και τις διοικητικές υπηρεσίες και συνάντηση με τους εργαζομένους.

* Στις 9:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα παρευρεθεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα. Στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους γουνοποιούς της ευρύτερης περιοχής Σιάτιστας. Στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αργους Ορεστικού ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση.

* Στις 10 παρά τέταρτο πρωΐ στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17,) συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Σηφουνάκη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

* Στις 10 π.μ. στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΛΠ, συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Ανωμερίτη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με εργαζομένους στον ΟΛΠ. Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά στην έδρα της Ενωσης (Κολοκοτρώνη 80, Πειραιάς). Στις 5:30 μ.μ. ο κ. Μίχας θα παρευρθεί στα εγκαίνια της νέας μονάδας μαργαρινών της Unilever στον Ρέντη (Λεγάκη 22). Στις 6:30 μ.μ. θα παρευρεθεί σε ανοικτή συζήτηση-διάλογο με τους δημότες του Ε' Διαμερίσματος Πειραιά (Καλλέργη 142) για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πειραιά.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, στο γραφείο του δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την αγορά του Πειραιά.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μητροπόλεως 63).

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα: «Η απάντηση της Αριστεράς στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».

* Στις 11:30 π.μ. στη Νομαρχία Κέρκυρας συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων-Πρασίνων, Ελεάννς Ιωαννίδου και παρουσίαση των υποψηφίων των αυτοδιοικητικών συνδυασμών που στηρίζει το κόμμα.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων Πειραιά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του πρώην υπουργείου ΥΕΝΑΝΠ (Ακτή Βασιλειάδη) συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών για την μη πληρωμή τους από της βιομηχανίες στις οποίες παράεδωσαν συνολικά 300 εκατ. κιλά ροδάκινα, έναντι 0,20 λεπτά το κιλό κατά μέσον όρο.

* Στις 12 το μεσημέρι στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πραγματικά ελλείμματα του ΟΣΕ είναι μόλις 10% των ποσών που παρουσιάζονται, θα επιδώσουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι στη διοίκηση του ΟΣΕ, τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς με θέμα: «Παρουσίαση αποτελεσμάτων CPI 2010».

* Στις 12 μ.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης χώρου του ΔΕΚΚ στο Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Tubingen της Γερμανίας μεταξύ της νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη, του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Ανταλλαγών με έδρα το Τόμπινγκεν Γερμανίας, Πέτρου Γαϊτάνου και του δημάρχου Γουβών, Γεώργιου Νικολακάκη.

* Στη 1 μ.μ. στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: «Οι εκλογές της 7 Νοέμβρη και η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού».

* Στη 1 μ.μ. στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα αποκαλυπτήρια του αναστηλωμένου αναθηματικού μνημείου προς τιμήν του στρατηγού Καλλιμάχου, τα πολύτιμα θραύσματα της «Νίκης του Καλλιμάχου». Ο άρχοντας πολέμαρχος Καλλίμαχος ήταν ένας από τους δέκα στρατηγούς των Αθηναίων που αποφάσισαν τη σύγκρουση της Αθήνας με την Αυτοκρατορία των Περσών το 490 π.Χ. Ο ίδιος ο Καλλίμαχος πολέμησε στο Μαραθώνα γενναία κι έπεσε στη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας. Αμέσως μετά σε κεντρική θέση πάνω στο βράχο της Ακρόπολης υψώθηκε από την πόλη το μνημείο της "Νίκης του Καλλιμάχου".

* Στη 1:30 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Βρετανός πρέσβης, David Landsman, επί τη ευκαιρία της επερχόμενης τον Νοέμβριο ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο γεύμα θα συμμετάσχουν οι πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

* Στις 2 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, συνέντευξη Τύπου του δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη-Πόλη» Γιώργου Πατούλη, για την παρουσίαση του προγραμματικού σχεδίου «Για μια σύγχρονη πόλη με ανθρώπινες γειτονιές».

* Στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης η νεκρώσιμη ακολουθία για την τραγουδίστρια Καίτη Χωματά που θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ηλιούπολης.

* Στις 5 μ.μ. στο φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής, η πανίστα Μαρία Νεοφυτίδου, ο σκηνοθέτης Ισίδωρος Σιδέρης, ο μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ, Νίκος Ξανθούλης, αναλύουν, συζητούν και προσκαλούν το κοινό να μάθε τα μυστικά της όπερας «Μαραθών-Σαλαμίς». Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την επόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο θέατρο Ολύμπια στις 8 μ.μ.

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών», Ρένας Καραλαριώτου στη Βούναινα. Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη στο Μαυροβούνι, στις 7 μ.μ. στον Κρανώνα, στις 7:30 μ.μ. στους Αγίους Αναργύρους, στις 8 μ.μ. στις Ελευθεραίς και στις 8:30 μ.μ. στην Κοιλάδα.

* Στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28) ομιλία του ακαδημαϊκού, Θανάση Βαλτινού με θέμα: «Το πλατύ ποτάμι» κατά τη διάρκειας πανηγυρικής συνεεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών.

* Στις 7 μ.μ. στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο εγκαινιάζεται το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου. Θα ακολουθήσει πάρτυ των νέων του συνδυασμού. Το κεντρικό εκλογικό περίπτερο βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου στον πεζόδρομο μεταξύ των κτηρίων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του κτηρίου της Ακαδημίας

* Στις 7:30 μ.μ. στις Μουρνιές του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου (Πλατεία Μουρνιών) η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή