Γ.Καρατζαφέρης: Ενας φοβισμένος Παπανδρέου

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούν εκβιαστικά διλήμματα»
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 09:22
UPD:12:25

«Ήταν εξαιρετικά πολυδιαφημισμένη αυτή η συνέντευξη και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ήταν κατώτερη των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου έχασε.

A- A A+

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων που του τέθηκαν.

«Η μόνη συνέντευξη που μπορεί να συγκριθεί με αυτή του κ. Παπανδρέου είναι αυτή του Καραμανλή στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008. Ήταν ένας Παπανδρέου φοβισμένος, θα έλεγα περίπου κλαψιάρης, ένας Παπανδρέου ο οποίος δεν ενέπνευσε και δεν εξέπεμψε αισιοδοξία. Ουδείς έγινε πιο σοφός», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

«Ήταν εξαιρετικά πολυδιαφημισμένη αυτή η συνέντευξη και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι ήταν κατώτερη των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι ο κ. Παπανδρέου έχασε. «¶λλη μία διακαναλική συνέντευξη να κάνει πριν τις εκλογές και πιστεύω οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα ψάχνονται σε μονοψήφια νούμερα», σημείωσε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές τόσο για τις ερωτήσεις που τέθηκαν στον Πρωθυπουργό, όσο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε:

«Στη συνέντευξη αυτή κανένας δημοσιογράφος δεν μετέφερε τον θυμό. Που ακούστηκε κάποιοι από τους καλύτερους δημοσιογράφους της ελληνικής τηλεόρασης να έχουν σαν συντονιστή ένα μη δημοσιογράφο, τον εκπρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Ό,τι και να ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι ο κ. Πρωθυπουργός είχε μάθει ένα ποίημα, απαντούσε μονότονα το ίδιο πράγμα, ανεξαρτήτως ερωτήσεως».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι χρησιμοποιούν εκβιαστικά διλήμματα, κρίνοντας πως αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. «Όταν γαλουχούν τον κόσμο σε μία τέτοια διαδικασία εκβιαστικών διλημμάτων, αύριο το πρωί που θα έχουν τα πραγματικά διλήμματα δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν όπως πρέπει», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές κοκορομαχίες περιττή πολυτέλεια.

«Θα μπορούσαν αυτοί οι δύο πρωταγωνιστές των πολιτικών πραγμάτων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να πρυτανεύσει η λογική και να δούμε όλοι από κοινού, όσοι επιτέλους έχουμε ένα ενδιαφέρον για αυτόν τον τόπο, να δούμε εάν και πως μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Οι κοκορομαχίες είναι μία περιττή πολυτέλεια αυτή τη στιγμή», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

«Ούτε έναν εκβιασμό δεν μπόρεσε να κάνει ο Πρωθυπουργός. Ο κόσμος δεν φοβήθηκε. Πολύ φοβούμαι ότι μειδιά με την κατάσταση», δήλωσε την Τρίτη ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από τον τρόπο με τον οποίον τα χειρίζεται.

Ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ανησυχία ότι η χώρα θα μπει σε μία σειρά προκλήσεων. «Δεν είμαι σίγουρος κατά καμία έννοια ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές, καθότι δεν έχουμε πολιτικούς αρχηγούς με λογική αλλά πολιτικούς αρχηγούς που επιδίδονται σε μία στείρα πολιτική και σε κοκορομαχίες που δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε τη Τρίτη με τον δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή